28 februarie 2011

Antidot al depresiei

Zborul provoaca dependenta. Nu prima saritura este cea mai grea, ci cea de-a doua. Sincer, acum as mai sta pe ganduri inainte de a o face. Totul incepe cu o idee, cu o provocare. Urmeaza o ora si jumatate de instructaj riguros, zumzetul motorului te ameteste, avionul se inalta, iar orasul devine mic. Te afli la 3000 de metri altitudine si ti se spune ca te vei indrepta spre pamant cu o viteza de 60 de metri pe secunda. Un minut apartii doar aerului, apoi parasuta se va deschde si vei pluti 15, 30 de minute. Esti gata?

O saritura cu parasuta este, conform statisticilor, mai putin periculoasa decat parcurgerea cu masina a 100 de kilometri de sosea. Iar daca totul se desfasoara conform regulilor, riscurile sunt aproape nule.

Sunt doua drumuri. Cu pilotul, inapoi pe pista, sau pe calea aerului. E alegerea ta. Daca optezi pentru o aterizare confortabila in avion, pierzi insa o doza puternica de adrenalina si un sentiment puternic de neuitat. Saritura cu parasuta se face prima data din curiozitate, stress sau curaj. Daca o repeti, este clar ca “drogul” te-a prins si, ca multi altii, vei avea o dependenta in plus. Nu una nociva insa, ba din contra.

24 februarie 2011

Cum să avem un ten frumos?


Intotdeauna, noi, femeile, ne dorim sa aratam bine indiferent de starea sau perioada in care ne aflam. Este bine-stiut faptul ca atat timp cat suntem multumite de noi insine, vom fi privite cu admiratie si respect de cei din jur. 


O femeie este frumoasa prin natura ei, prin simplul fapt ca s-a nascut femeie. Insa, de nenumarate ori ni se intampla sa fim nemultumite de ceea ce Mama-Natura ne-a daruit.



Constiente fiind de faptul ca un ten sanatos este echivalentul unui ten frumos, va propun sa descoperim impreuna metodele prin care putem dobandi un astfel de ten.

O prima regula de baza este respectarea programului de somn: tenul, ca intreg organismul nostru, are nevoie de cel putin 6 ore de somn pe noapte( intre orele 22 si 04 are loc cel mai rapid proces de refacere);


Alimentatia bogata in vitamine contribuie si ea la mentinerea elasticitatii pielii (un fruct sau o leguma pe zi pot face minuni in timp).


Sportul este un alt factor important ce ne mentine tinere( chiar si 10 minute de mers pe jos sunt suficiente intr-o zi).


 Folosirea unei creme adecvate varstei si tipului de ten este, de asemenea, foarte importanta.




Demachierea fetei, seara, ne scapa de impuritatile acumulate pe timpul zilei si contribuie la dobandirea unui ten luminos.



De altfel, psihicul contribuie la mentinerea tineretii si creeaza o stare de bine atunci cand gandim pozitiv.
 

Respectand pe cat posibil aceste reguli, vom ajunge sa ne privim cu mai multa incredere, sa fim pe deplin multumite de ceea ce vedem in oglinda si sa captam privirile pline de interes ale celor din jur. Si nu uitati, fetelor, noi suntem tot ceea ce a creat Dumnezeu mai frumos; nu exista femei frumoase sau urate, exista doar ... femei.

Un corp frumos?!


Una dintre cele mai des intalnite scuze folosite pentru a nu face miscare este aceea ca nu avem timp. "Nu am timp sa merg la sala" a devenit deja o scuza... "expirata". Exercitii si o activitate fizica intensa poti face oriune, important este sa vrei.
Daca nu ajungi foarte des pe la sala de fitness, cel mai simplu este sa faci exercitiile fizice acasa. Pe langa faptul ca te bucuri de intimitatea propriei locuinte, exercitiile efectuate acasa sunt la fel de eficiente precum cele de la sala, numai sa le faci regulat.
Anotimpul rece pare ca si-a intrat pe deplin in drepturi. O femeie moderna si preocupata cu adevarat de infatisarea ei isi ingrijeste corpul, pregatindu-l inca de acum pentru venirea verii, pentru bustiere, pantaloni subtiri, blugi stramti...
O serie de exercitii care, daca vor fi urmate conform instructiunilor iti vor asigura un abdomen plat si ferm, asa ca nu vei mai avea motive de ingrijorare din aceasta directie.
Primul exercitiu pe care ti-l propun consta intr-o serie de "abdomene".
Dintre toate exercitiile pentru tonifierea muschilor abdominali,acesta este cel mai eficient. Cu siguranta ai mai practicat asa-ceva, deci stii ca, in esenta, nu e nimic complicat. Secretul este sa respiri adanc inainte de fiecare noua repetitie, care trebuie sa dureze, in medie, cam 4-5 secunde. Iti recomand cate 30 de miscari zilnic, in seturi de cate 15, cu o scurta pauza intre ele.


Prin al doilea exercitiu, iti vei tonifia, alternativ, muschii oblici, care se afla intre extremitatea cutiei toracice si bazin. Asadar, executa, pe rand, cate 15 miscari, similare ca executie cu "abdomenele", singura diferenta fiind ca, la ridicare, vei inclina trunchiul spre dreapta, respectiv stanga.



Ultimul exercitiu din acest ciclu urmareste sa "definitiveze" tonifierea musculaturii abdominale, cu alte cuvinte sa "incoroneze" ceea ce ai facut pana acum. Nici acest exercitiu, denumit, in jargonul de specialitate, "lumanarea"nu iti este necunoscut.

Respira adanc, controleaza-ti fiecare miscare a picioarelor si mentine muschii abdominali incordati.
Icalzirea este absolut necesara pentru fiecare sedinta de fitnes. Mai mult, fie ca faci doar forta, aerobic sau lucrezi la aparatele simple, nu uita ca in primele 15 minute iti vei pregati musculatura.

Mai mult, sunt recomandate pentru inceput exercitiile usoare si evolutia treptata, dar intr-un timp indelungat si nu brusc, dozeaza-ti efortul pentru fiecare sedinta, pentru a avea rezultatele pe care le astepti.
Iti doresc succes si o silueta cat mai sexy!

SPA...ralaxare totala!!!


Sa fii femeie e complicat si dificil, iubeste-te si respecta-te, corpul tau are nevoie de tine!
Unul dintre cele mai bune remedii contra stresului si oboselii este baia terapeutica care a aparut in urma cu mii de ani in urma.Cuvantul spa a fost identificat ca provenind din latinescul espa, care insemna fantana.


Apa este centrul vietii si un tamaduitor cu o lunga istorie. La templul lui Asclepius, zeul medicinei in Grecia Antica, baile si masajul faceau parte integranta din terapia celor bolnavi.
Romanii au imbratisat si ei apa ca pe un mod de vindecare. Fizicienii romani Galen si Celsus foloseau baile ca terapie si exista scrieri care atesta ca baile reci l-au vindecat pe imparatul roman Augustus atunci cind nimic altceva nu il ajuta.
Pe masura ce baile publice deveneau tot mai populare, au aparut si orasele spa, in tari precum Austria, Italia, Germania sau chiar Anglia. Astazi, sub termenul de spa, gasim adapostit tot ceea ce inseamna relaxare, sanatate si eliberare de stres. Budapesta este unul dintre principalele orase cu izvoare termale (peste 100 la numar), o cantitate uriasa de apa calda minerala fiind utilizata in fiecre din aceste centre spa.
Indiferent unde s-ar gasi un spa si oricit de luxos ar fi, un spa exista acolo pentru un singur motiv: combinatia dintre ape fierbinti si minerale. Asa cum apa izvoraste din pamant, ea trece printre nenumarate roci, fiecare imbogatindu-i continutul in minerale.
Mineralele sint componente ale tesuturilor noastre precum si ale fluidelor din organism si lucreaza impreuna cu enzimele, hormonii si vitaminele. Ele sint active in zonele de transmisie nervoasa, contractie musculara, permeabilitate celulara, formarea singelui si producerea de energie.
Pentru a spune acelasi lucru in termeni medicali, baile cu ape minerale imbunatatesc conditii ale organismului in ceea ce priveste artritele, inflamatii ale incheieturilor, circulatorii, probleme nazale si respiratorii, dupa cum relaxeaza tot odata corpul, catifeleaza pielea si imbuneaza sufletul.
Lasa grijile deoparte macar o data pe saptamana si ofera-ti un rasfat pe masura.


Retetele sunt usor de preparat si ingredientele nu presupun eforturi de achizitionare, pentru ca ele se afla chiar in bucataria ta.


1. Tratament SPA pentru picioare. Talpile tale au nevoie de revigorare, cu atat mai mult daca esti o persoana care merge mult pe jos sau sta mult in picioare. Ai nevoie de un sfert de cana de zahar granulat si 2 lingurite de ulei de migdale. Adauga-le intr-un bol cu apa calda si amesteca compozitia. Maseaza-ti usor picioarele si apoi „refugiaza-le" in sosete pufoase si calduroase. Efectul de revigorare nu va intarzia sa apara.





2. Tratament pentru ingrijirea ochilor. De fiecare data cand simti ca stresul sau oboseala si-au lasat amprenta asupra ochilor tai, concretizata in cearcane sau ochi umflati, apeleaza cu incredere la unul dintre cele mai vechi trucuri feminine de ingrijire. Foloseste 2 felii de castravete drept comprese pentru pleoape. Rezultatele sunt garantate!


3. Tratament SPA pentru ten. Tot ce trebuie sa faci e sa zdrobesti cateva bucati de pepene galben si sa aplici compozitia obtinuta pe fata curatata in prealabil. Lasa sa actioneze 15 minute dupa care curata bine. 

4. Aceasta ultima reteta este tot in beneficiul tenului. Ai incredere in clasicul lapte. Fiert si racit, laptele va face minuni pentru pielea ta. Alege cu atentie pojghita de la suprafata si aplic-o pe fata. Las-o acolo pana cand se usuca iar apoi indeparteaz-o cu apa calduta. Efectul? De necontestat.








Solutii Vestimentare


Din pacate nu ai avut norocul sa te nasti cu niste picioare de gazela... Ei bine, cu riscul de a parea chiar dur, sa stii ca exista lucruri mult mai grave in viata. In plus, daca vei evita cateva greseli simple de stil, nimeni nu are de ce sa stie de "imperfectiunea" ta.
La capitolul pantaloni norocul este de partea ta: poti purta orice fel de pantaloni cu exceptia a trei modele.
Pantalonii pana la glezna - in cazul in care te vei hotari sa-i porti totusi nu vei reusi decat sa-ti evidentiezi "lungimea" picioarelor. De asemenea, jambierele folosite in general la sala, iti sunt interzise cu desavarsire. Intr-adevar sunt confortabile dar in acelasi timp trebuie sa fie si flatante. Si in general acest aspect nu il poti avea cu niste picioare scurte. Cea de-a treia exceptie o reprezinta pantalonii pescaresti. Uita de aceste lucruri. Pentru ce sa dezvalui ceea ce vrei de fapt sa ascunzi?!
Modelele de pantaloni cu talie joasa nu te avantajeaza prea tare din cauza faptului ca esti micuta, iar efectul este de „retezare”.
Cea mai buna alegere ramane o pereche de pantaloni care sa urmeze regula de baza pentru acest tip de picioare, si anume regula lungimilor. Acestia trebuie asortati fara doar si poate cu o pereche de pantofi cu toc inalt, care de cele mai multe ori, sunt esentiali in mascarea "micilor imperfectiuni".
Cele mai potrivite incaltari pentru tine sunt sandalele cu toc inalt si gros si desigur incaltarile cu toc cui, care reusesc sa faca orice picior sa para lung si elegant.
Ca si in cazul pantalonilor si la incaltaminte te intalnesti cu restrictii. Cele de care trebuie sa te feresti in mod deosebit sunt sandalele cu talpa joasa si cu curele prinse pe glezne sau de gambe. Purtand acest gen de sandale, nu vei reusi decat sa-ti evidentiezi gleznele groase.
"Pot ascunde glezenele groase?" Absolut. Cel mai simplu mod e sa le ascunzi intr-o pereche de cizme care ajung pana la genunchi. Trebuie sa fii atenta insa ca cizmele sa fie stranse in jurul glezenei.
De evitat ghetele pana la glezne si accesoriile ca bratarile pentru picior.
Cu privire la fuste, o veste buna. Nu mai este cazul sa porti fuste pana-n pamant. Poti purta fuste la genunchi sau mai jos, cu conditia sa nu fie pana la mijlocul gambei.
Alegand insa o rochie in A pana la genunchi, asortata cu o pereche de pantofi potriviti, gambele tale vor arata mult mai bine. In ceea ce priveste incaltamintea, ca efectul sa fie garantat, aceasta trebuie sa fie o pereche de sandale cu toc stiletto.
Pentru picioarele scurte si grosute, indispensabile sunt culorile inchise, fara dungi orizontale. Evita imprimeurile mari, mai ales de tip animal sau floral. Cauta fuste si pantaloni in culori deschise si cu imprimeuri micute, care dau in plus si o eleganta aparte.
Daca preferi insa fustele mai lungi, ai grija ca acestea sa iti acopere gleznele.
Bine de evitat: Fustele mulate. Nu reusesc decat sa amplifice grosimea gambelor si a picioarelor.
21 februarie 2011

Cum sa port ciorapii in culori puternice?





Dupa cum probabil stii deja, accesoriile sint cele care trebuie schimbate sezon de sezon. Ele dau mereu o nota proaspata garderobei tale.
Asa ca, draga mea, nici sa nu te gindesti sa pui in debara rochia neagra de acum cinci ani sau fusta creion de acum zece! Regenereaza-le doar cu o pereche de pantofi din ultima colectie Prada, o poseta Vuitton, un colier XXL Dries Van Noten sau o pereche de ciorapi rosii Proenza Shouler . Nu-i asa ca deja simti ca porti o rochienou-nouta?
Iar daca vrei sa te axezi pe ciorapii colorati, trebuie sa ai in vedere citeva lucruri: sa nu ii combini cu rochii cu imprimeuri exagerat de colorate (ciorapii sint deja o pata de culoare suficienta), sa ii asortezi doar cu pantofi uni si, nu in ultimul rind, ar fi bine ca silueta ta „sa beneficieze” de o pereche de picioare lungi si subtiri! In colectiile Bottega Veneta, culoarea rochiei se potriveste cu cea a ciorapilor. Rezultatul: total look-uri in culori ca visiniu, bleumarin sau kaki. Un alt detaliu important: pantofii sint, de asemenea, in aceleasi nuante.
Proenza Shouler a mizat, in schimb, pe contraste. Astfel, rochiile mov sint asortate cu ciorapi galbeni, cele bleumarin cu ciorapi rosii si cele negre cu ciorapi albi. Domenico Dolce si Stefano Gabbana pentru D&G au avut ca laitmotiv in colectia lor carourile. Mixul amuzant intre rochii in patratele si ciorapi evident tot in patratele te va ajuta sa iesi in evidenta la orice fel de eveniment.
Iar daca Galliano este designerul tau favorit, atunci inspira-te din colectia sa si incalta pantofi retro cu ciucuri si tocuri-cui enorme mov sau aurii cu ciorapi opaci galbeni sau bleu. Si ca sa-i faci total pe plac renumitului Galliano, poarta pantofii si ciorapii de care vorbeam cu rochia retro cu franjuri si o palarie supradimensionata. Vei fi so fashion!

19 februarie 2011

Just look in my eyes!

Ochii sunt oglinda sufletului, iar cu ajutorul tehnicilor NLP(programare neuro-lingvistică) e și mai ușor să descifrezi mesajul. Îmi propun în acest articol să va dau mici trucuri de identificare a gîndurilor interlocutorului prin micromimicile pe care le poate exprima privirea.

„Ochii sunt îndreptați în STÂNGA SUS : Amintire vizuală
Oamenii privesc astfel când își amintesc ceva. De regulă indică spunerea adevărului!
Ochii sunt îndreptați în DREAPTA SUS : Construcție Vizuală
De regulă, ne închipuim cum va arăta un anumit lucru. Sau ne imaginăm ceva. Mai ales atunci când nu vrem să răspundem la o întrebare, căutăm un răspuns, ne imaginăm un răspuns care nu este real sau atunci când improvizăm. Aceeași direcție este folosită atunci când ne închipuim consecințe, sau vedem cum va arăta afacerea noastră, atunci când facem presupuneri etc.
Ochii sunt ÎNDREPTAȚI ÎNAINTE: Vizualizare
De regula indiciul ni-l dă poziția corpului asupra semnificației. Daca observăm că greutatea corpului este sprijinită pe stânga atunci avem de-a face cu o amintire, dacă este pe partea dreaptă avem de-a face cu o construcție.
Ochii sunt îndreptați în STÂNGA LATERAL: AMINTIRE AUDITIVĂ
Ne aducem aminte un sunet, o melodie, o voce, un foșnet, un trăsnet, un țipăt. Se referă la sunete care ne sunt cunoscute și pe care le-am mai auzit.
Ochii sunt îndreptați în DREAPTA LATERAL: Construcție Auditivă
Oare cum ar suna? Aceasta este întrebarea cadru care ne vine în minte. În mintea noastră creăm un sunet pe care nu l-am mai auzit niciodată.
Ochii sunt îndreptați în STÂNGA JOS: Dialog intern
Atunci când o persoana își pune o serie de întrebări, analizează și își răspunde la întrebări. Este caracteristic celui care „stă pe gânduri”
Ochii sunt ațintiți în DREAPTA JOS: Emoții
Atunci când încercăm senzații sau sentimente noi (bucurie, tristețe, rușine, teama) diferite de starea anterioară.



Susținut de pagina: Progressive
17 februarie 2011

Fashion alert: volane!

Designerii au prezentat în colecțiile sale un must have în aceasta primăvara: volanele!


16 februarie 2011

Ce culori de rujuri sunt în vogă pentru sezonul primavara-vara 2011?



Varietate este cuvantul care ar defini cel mai bine trendurile in ceea ce priveste machiajul buzelor. Nu exista o culoare sau o nunata care sa fie evident dominanta in sezonul de primavara-vara 2011. De la nude si natural, la rosu bordeaux sau nuante puternice de orange, toate au fost “prezente” pe podiumurile de prezentare a noilor colectii.





Rosu clasic



Bordeaux



Orange




Pink & Co.




Nude


Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.