24 aprilie 2011

Insula Bali...''Dimineata lumii''!!!


Descriere Insula Bali
Denumita ‘Dimineata lumii’, aceasta insula plina de mister si povestiri magice este una dintre cele mai populare destinatii turistice.
Bali este insula celor 1000 de temple si considerat tinutul Domnului. Modul de viata traditional in Bali a fost dintotdeauna legat de credinta religioasa.
Bali este cu siguranta o insula paradisiaca. Daca sunteti in cautarea plajelor, trebuie sa va indreptati in sudul insulei (desi locatia poate parea comerciala, cu multi vanzatori ambulanti). Daca va plac artele, vizitati Ubud. Acesta este centrul cultural si artistic din Bali, cu galerii interesante si magazine cu articole de mestesugarit.
Daca sunteti genul mai aventuros, trebuie sa mergeti in partea de nord. Muntele Abang sau Muntele Batur va va satisface dorintele. Trebuie sa va prevenim insa, deoarece urcusul pe Abang poate dura 4 ore si trebuie sa porniti la 2 dimineata daca vreti sa vedeti rasaritul soarelui.
Bali are imaginea specifica vederilor postale, cu plaje albe marginite de palmieri si interiorul cu vegetatie luxurianta. Dansul, muzica, sculpturile in lemn, picturile si papusile descriu viata localnicilor si celebreaza eterna lupta dintre „bine si rau” – esenta acestei insule hinduse.


Pitorescul insulelor contine culturi de orez pe uriase trepte, vulcani care se intrevad printre nori, paduri tropicale cu vegetatie luxurianta si plaje albe scaldate de apele calde ale Oceanului Indian. Recentele evenimente tragice au speriat turistii care vedeau Bali doar ca pe un loc unde poti bea o bere ieftina. Bintang inca este elegant si luxuriant, iar templele, ceremoniile, plajele, muntii si pofta de viata din Bali au aceeasi intensitate.
Cele mai bune luni pentru a vizita Bali sunt mai si iunie, cand vrmea este placuta (28°C) si nu este prea aglomerat.

Locatie
Aflandu-se in punctul cel mai estic al insulei Java, Bali este una dintre cele mai frumoase insule din Asia. Impodobita cu recifuri de corali si plaje de palmieri, insula ofera un peisaj neregulat, cu rauri repezi si terase de orez care se ridica pana aproape de varful unuii lant de munti vulcanici, dintre care cel mai inalt este muntele Agung, de 3142 m inaltime.
Aproape 3 milioane de oameni traiesc pe o insula lunga de 140 km si lata de 80 km, insula in care zilele trec in ritm de observare religioasa, munca, odihna si creatie artistica.


Clima in Insula Bali
La tarm, climatul este cald si umed, dar pe masura ce se inainteaza spre interior, spre munti, climatul este mai rece. Ploile sunt mai frecvente din decembrie pana in martie.
Religia Hindu-Darma practicata aici (restul Indoneziei este de religie musulmana) este o amestecatura de hinduism budism si slavirea stramosilor. Ea guverneaza fiecare etapa a vietii, de la nastere la maturitate si pana la moarte.

In orice moment al zilei poti da peste un festival de procesiune. Femeile slabe ca un tanar bambus cara in maini niste daruri in forma piramidala catre nenumaratele temple. In Bali nu exista nici o distinctie intre viata si arta.
Fiecare sat (desa) este o unitate sociala bine inchegata formata din grupuri mai mici (banzar). Cooperarea dintre aceste grupuri este foarte exacta, plantarea, recoltarea si construirea de temple fiind indatoririle unei comunitati.


Capitala Bali-ului si cel mai mare oras este Denpasar, cu o populatie de 300.000 de oameni. Principala strada pentru cumparaturi si restaurante este Jalan Gajah Mada. Este recomandat un tur in cursul diminetii, pentru a lua pulsul acestui oras, cu mirosurile, culorile si imbulzeala specifica.


Indonezia este una din cele mai dinamice regiuni din lume din punct de vedere economic, datorita modernizarii extrem de rapide.

Locuri de vizitat in Bali
Micul port Padangbai de pe coasta de est este unul dintre putinele adaposturi din Bali. Aici au debarcat prima data olandezii in 1597. Astazi portul este plin de vapoare de croaziera, vase de pescuit si feriboturi care fac legatura cu Lombok, urmatoarea insula spre est de-a lungul lantului indonezian. Kusamba, urmatorul sat dupa Padangbai, detine unele dintre cele mai frumase plaje, care au fost formate din lava vulcanica sfaramata de natura. Klungkungh este locul unde s-a dezvoltat de-a lungul timpului dinastia care domnea peste Bali.


Cea mai inportanta locatie este Sala Justitiei (Kerta Gosa), construita la inceputul secolului 18, ea deservea curtea suprema a Bali-ului. Zidurile si tavanul sunt vopsite intr-un stil specific zonei.


Penelokan este situat la 1450 m inaltime, pe marginea unui crater urias (un vulcan prabusit). Orasul are o vedere superba a vulcanului Mount Batur, vulcan inca activ, din care de multe ori iese fum, si a lacului Batur. Satul Batur a fost reconstruit pe marginea craterului dupa ce o eruptie a devastat vechiul site, marele templu aflandu-se inca in constructie.

Soseaua spre Nord merge spre cel mai mare templu din Bali, Pe muntele Pelunisam, chiar inainte de a cobora in padurile si livezile dinspre Sigaraja, al doilea oras ca marime din Bali.
Celuk este casa bijuteriilor din argint si aur, aproape fiecare familie din sat fiind implicata in procesul de extractie. Metodele sunt chiar primitive, iar rezultatele pot fi foarte speciale.




0 comentarii:

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.