26 mai 2011

Mărirea buzelor - o necesitate sau un capriciu?



Frumusețea fiecărei femei este individuală. Din momentul în care aspectul fizic poate fi îmbunătățit cu ajutorul specialiștilor calificați și a substanțelor inovatorii, nu trebuie să ezităm și să încercăm noua metodă estetică de marire a buzelor, la care apelează milioane de femei din întreaga lume la ora actuală.



Care este ,,formula,, buzelor ideale?
Unul dintre simbolurile cele mai puternice ale frumuseții feminine, buzele, s-a aflat întotdeauna în centrul preocuparii feminine. De-a lungul anilor, idealul de frumusețe al buzelor s-a schimbat de nenumarate ori atât ca formă, cât și ca volum. Astăz, în vogă sunt buzele senzuale, voluptoase, expresive, machiate, pline de personalitate, naturale. Buzele cuceresc și farmecă, vorbesc chiar și atunci când tac.Ttehnic vorbind, augmentarea (mărirea) buzelor este o procedură, care utilizează produsele biologice sau sintetice și, uneori intervențiile chirurgicale pentru restructurare  și modelare. Prima substanța folosită a fost colagenul. Acesta avea riscul să provoace alergii (datorită conținutului de proteine de origine animală). Între timp au aparut preparate sintetice – siliconul, biopolimerii, care sunt mai ușor acceptate  de către organism. Aceste preparte durează mai mult în timp, dar nu sunt lipsite de anumite riscuri. O altă variantă utilizată este și grasimea recoltată de la aceeași persoană. În acest caz, intervenția de marire a buzelor este precedata de procedura  de extragere a grăsimii de la altă parte a corpului. Această procedură este o manevră chirurgicală ce presupune anestezie, sală de operație. Datorită evolutiei tehnologiei sa renunțat treptat la aceste substanțe, în favoarea altora mai noi și mai performante.
Astăzi,  cea mai modernă și folosită substanță pentru marirea buzelor este acidul hialuronic, un produs natural, biodegradabil. Acidul hialuronic este unul dintre puținele substanțe identice  cu elementele  structural ale pielei. Efortul este mic iar rezultatele sunt spectaculoase. Toată intervenția dureaza aproximativ 30 de min. Nu este nevoie de colarea analizelor și internare in staționar. Recuperarea este rapidă, și rezultatul final apare după 2-3 zile când edemul datorat injectării și masajului dispare.

Cit de durabil în timp este efectul de mărire al buzelor?
Efectul de mărire  și conturare a buzelor dureaza între 6-10 luni în cazul substanțelor  resorbabile și poate dura mai mult în cazul substanțelor semipermanente sau permanente. Durata efectului va depinde de cantitatea injectată, textura tegumentară a persoanei, stilul de viață, obiceiuri proaste de a mușca buzele, fumatul, fenomenele inflamatorii la nivelul buzelor, vârsta, locul injectării și dacă acidul hialuronic este puternic  vâscos, ceea ce îi asigură un efect mai îndelungat, conferindui o rezistență mai mare la degradare.

Care sunt riscurile și posibilele complicații în procedura de mărire a buzelor?
Augmentarea buzelor prezintă puține riscuri, cu toate acestea ele există și e cazul să li se acorde mare atenție. Riscurile derivă, în special, din alegerea substanțelor de umplere, profesionalosmul medicului, condițiile sanitare, injectare neargumentată în cazuri contraindicate ca:
ü                Tulburări de cicatrizare, ori tulburări ale țesutului conjunctival
ü                 Diabetul zaharat pot afecta rezultatul sau pot majora riscurile
ü                 Probleme de coagulare
ü                 Placa dentara excesivă sau abcese
ü                Infectie herpetica
Dupa augmentare este posibila aparitia unor discrete eschimoze la locul de înțepătură sau înroșire. Toate aceste fenomene dispar in citeva zile.

Beneficiile emoționale și psihologice ale acestei intervenții sunt creșterea încrederii în sine, o imagine a corpului îmbunătățită și o mare satisfacție personală.

0 comentarii:

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.