27 iulie 2011

Milano




Călătoria mea a inceput cu o propunere sa vin in Maroc. Când am deschis poşta electronică, am vazut că şi bilete de avion erau procurate deja pe numele meu. A fost o surpriză grozavă!
Mi-am făcut bagajele şi am plecat. Să înceapa aventura!
Drumul a fost cel mai greu: din Chişinău cu rutiera am ajuns pînă la frontiera cu România, acolo ca deobicei, am stat foarte mult timp. Spre dimineaţă am ajuns la aeroportul "Otopeni" din Bucureşti.

Compania cu care am zburat se numeşte "EasiJet"- nici nu te hranesc, nici apă nu-ţi dau, doar contra plată.Pînă în Milano am făcut o ora şi 20 min. Cînd am ajuns, mi se luminase faţa de fericire))) Un oraş care merită văzut şi vizitat!


26 mai 2011

Mărirea buzelor - o necesitate sau un capriciu?



Frumusețea fiecărei femei este individuală. Din momentul în care aspectul fizic poate fi îmbunătățit cu ajutorul specialiștilor calificați și a substanțelor inovatorii, nu trebuie să ezităm și să încercăm noua metodă estetică de marire a buzelor, la care apelează milioane de femei din întreaga lume la ora actuală.



Care este ,,formula,, buzelor ideale?
Unul dintre simbolurile cele mai puternice ale frumuseții feminine, buzele, s-a aflat întotdeauna în centrul preocuparii feminine. De-a lungul anilor, idealul de frumusețe al buzelor s-a schimbat de nenumarate ori atât ca formă, cât și ca volum. Astăz, în vogă sunt buzele senzuale, voluptoase, expresive, machiate, pline de personalitate, naturale. Buzele cuceresc și farmecă, vorbesc chiar și atunci când tac.Ttehnic vorbind, augmentarea (mărirea) buzelor este o procedură, care utilizează produsele biologice sau sintetice și, uneori intervențiile chirurgicale pentru restructurare  și modelare. Prima substanța folosită a fost colagenul. Acesta avea riscul să provoace alergii (datorită conținutului de proteine de origine animală). Între timp au aparut preparate sintetice – siliconul, biopolimerii, care sunt mai ușor acceptate  de către organism. Aceste preparte durează mai mult în timp, dar nu sunt lipsite de anumite riscuri. O altă variantă utilizată este și grasimea recoltată de la aceeași persoană. În acest caz, intervenția de marire a buzelor este precedata de procedura  de extragere a grăsimii de la altă parte a corpului. Această procedură este o manevră chirurgicală ce presupune anestezie, sală de operație. Datorită evolutiei tehnologiei sa renunțat treptat la aceste substanțe, în favoarea altora mai noi și mai performante.
Astăzi,  cea mai modernă și folosită substanță pentru marirea buzelor este acidul hialuronic, un produs natural, biodegradabil. Acidul hialuronic este unul dintre puținele substanțe identice  cu elementele  structural ale pielei. Efortul este mic iar rezultatele sunt spectaculoase. Toată intervenția dureaza aproximativ 30 de min. Nu este nevoie de colarea analizelor și internare in staționar. Recuperarea este rapidă, și rezultatul final apare după 2-3 zile când edemul datorat injectării și masajului dispare.

Cit de durabil în timp este efectul de mărire al buzelor?
Efectul de mărire  și conturare a buzelor dureaza între 6-10 luni în cazul substanțelor  resorbabile și poate dura mai mult în cazul substanțelor semipermanente sau permanente. Durata efectului va depinde de cantitatea injectată, textura tegumentară a persoanei, stilul de viață, obiceiuri proaste de a mușca buzele, fumatul, fenomenele inflamatorii la nivelul buzelor, vârsta, locul injectării și dacă acidul hialuronic este puternic  vâscos, ceea ce îi asigură un efect mai îndelungat, conferindui o rezistență mai mare la degradare.

Care sunt riscurile și posibilele complicații în procedura de mărire a buzelor?
Augmentarea buzelor prezintă puține riscuri, cu toate acestea ele există și e cazul să li se acorde mare atenție. Riscurile derivă, în special, din alegerea substanțelor de umplere, profesionalosmul medicului, condițiile sanitare, injectare neargumentată în cazuri contraindicate ca:
ü                Tulburări de cicatrizare, ori tulburări ale țesutului conjunctival
ü                 Diabetul zaharat pot afecta rezultatul sau pot majora riscurile
ü                 Probleme de coagulare
ü                 Placa dentara excesivă sau abcese
ü                Infectie herpetica
Dupa augmentare este posibila aparitia unor discrete eschimoze la locul de înțepătură sau înroșire. Toate aceste fenomene dispar in citeva zile.

Beneficiile emoționale și psihologice ale acestei intervenții sunt creșterea încrederii în sine, o imagine a corpului îmbunătățită și o mare satisfacție personală.

3 mai 2011

Porquerolles...o adevarata oaza mediteraneana!!!

Daca in toata lumea se discuta proiecte de poduri, drumuri si autostrazi, autoritatile si locuitorii din Porquerolles au refuzat orice proiect ce ar fi legat insula de continent, dorind sa traiasca pe o insula: o adevarata oaza mediteraneana, unde natura este protejata, masinile si pescuitul subacvatic interzise. Nu va speriati ca o sa va plictisiti de atata liniste, este suficient un sfert de ora pe mare, ca sa lasati in urma plajele linistite, natura necontaminata si sa plonjati in Douce France, pe continent, intre shopping frenetic, discoteci si cluburi, restaurante si terase sufocate la maxim. Poate chiar acesta este motivul succesului de care se bucura Porquerolles si Port-Cros: posibilitatea sa va “scoateti din priza” si sa va bucurati de o vacanta mai mult decat relaxanta. 
Cum ajungeti:
Cu avionul, trenul sau automobilul pana la Paris. De aici, daca ajungeti cu avionul, va recomand trenul rapid sau inchiriati o masina; directia sudul Frantei, spre Tolone-Hyeres, sau spre Cannes-St-Tropez-Hyeres (drumul este de-a dreptul superb, o mare parte fiind de-a lungul coastei maritime. Orasul Hyeres se situeaza in regiunea Provence, la 124 km de Cannes, la doar trei mile de arhipeleag si la opt km de mare, fiind una dintre cele mai vechi asezari dintr-o zona superba, acoperita de castani seculari, vita de vie si maslini. De aici puteti lua vaporasele ce va vor duce pe una dintre cele trei insule: Porquerolles, Port - Cros si Levant (in perioada estivala, la fiecare ora exista un vaporas ce va poate transporta pe insule).




Trebuie sa stiti ca insula Porquerolles are sapte km in lungime si trei km in latime, astfel circulatia pe bicicleta sau pe propriile picioare este un "must do". Totusi, pentru cei cu probleme de sanatate ce nu pot depune un minim de efort, exista si mini-masinute electrice, precum cele folosite la golf, insa nu ar trebui sa le folositi: activitatea fizica face foarte bine, indiferent de varsta. Si daca tot nu sunteti convinsi trebuie sa aflati ca filosofia de viata a acestei insulite este sustinuta de Clint Eastwood, care ajunge aici cu prilejul festivalului de la Cannes. In trecut, scriitori celebri, ca Paul Valery sau Andre Malraux, au ales aceasta mica enclava in mijlocul apelor pentru a-si petrece vacantele. Primul propietar al insulei Porquerolles a cumparat insula cam prin anii 1900, participand la o licitatie. Ghiciti ce a urmat? A reprezentat cadoul de nunta oferit sotiei... suna ca in filme, dar povestea e reala.




I
ntre clinchetele soneriilor de biciclete, se parcurg kilometri intregi, ajungandu-se la plajele ce se intind de-a lungul apelor turcoaz (parca ar fi in Caraibe), unde merita sa faceti un picnic intre parfumul intens al rozmarinului, lavandei sau rasinii pinilor maritimi.




Cazare:
In mijlocul naturii intre cele 40 de ha de pini maritimi se gaseste Le Mas du Langoustier 4*, hotel mitic, ce isi trage numele de la plaja cu nisipul fin si alb, unde candva era plin de languste. Este unul dintre hotelurile cele mai exclusive, unde va puteti intalni cu Isabelle Adjani sau Jean-Paul Belmondo. La Villa des Glycines 4* va sta la dispozitie din aprilie pana in septembrie, intr-o atmosfera si un confort deosebit la preturi nu foarte exagerate (camera dubla 120-190 euro cu mic dejun inclus); mai puteti incerca sa va cazati la hotel Le Medes 3*, hotel Villa Saint Anne 2*. Pentru bugete mai reduse gasiti cazare la pensiuni cu preturi cuprinse intre 30 si 80 euro/ camera. Conditiile de cazare sunt excelente, iar pentru perioade mai mari de trei zile, reducerile sunt considerabile.





La plaja:
Daca practicati surf-ul, mergeti la plaja La Courtade, preferata surfistilor; Pointe de Lequin sau Alycastre se gasesc chiar langa port; daca vreti intimitate alegeti minuscula plaja Aiguade; daca vreti sa va lungiti pe quart alb stralucitor, alegeti Plage d’Argent. In partea opusa se gaseste Notre-Dame, o plaja mai putin frecventata, unde in anii ’60 s-au filmat scene din filme cu Jean-Luc Godard. Pentru cei ce doresc sa practice nudismul, Levant si Gabiniere sunt locurile perfecte.




In sudul insulei nu prea se poate face plaja, in schimb aveti parte de panorame spectaculoase: fiorduri, faleze la 100 m inaltime, stanci ce rasar direct din mare; poate cea mai romantica zona este cea numita Breganconnet, cu o micuta plaja pe langa care susura apa ce izvoraste in apropiere. Panorama cu adevarat spectaculara o aveti daca urcati de la zona de promenada “du Phare”, o ora si jumatate de mers pe jos, pana la Forte Sainte-Agathe, turnul ce domina si astazi insula. Intre zidurile inca intregi sunt conservate urmele navelor celtice, etrusce, grecesti si a altor civilizatii ce au trecut de-a lungul timpului.




Daca vi s-a facut foame trebuie neaparat sa mancati “bouillabaisse", supa de peste si “bourride du pecheur” la Place d’Argent. O masa “provensala” exclusivista o puteti lua la restaurantele Pinede sau Olivier. Tartine cu ton, sardine la gratar sau peste in verdeturi sunt doar cateva dintre preparatele locale pe care trebuie sa le gustati. O priveliste deosebita si un menu excelent il ofera si restaurantul Pescatore, aflat chiar in port.





Ce puteti face daca nu mergeti la plaja:
Descoperiti frumusetile insulei, de pe bicicleta (puteti inchiria biciclete la preturi rezonabile, pentru o persoana, doua sau chiar pentru o familie mai numeroasa). Mergeti la pescuit impreuna cu pescarii din zona (o experienta extraordinara); participati la jocul pentaque (jocul cu bile), impreuna cu localnicii (puteti castiga o bere sau un vin bun); faceti snorkeling (peisajul submarin este fantastic); serviti un aperitiv, “perroquet”, cockteil aromatizat cu sirop de menta si suc de rosii, pe terasa clubului de yachting L’Escale; tot de aici puteti inchiria o barca cu vele sau chiar un mic yacht; serviti o cafeluta la bistroul Le Café Porquerolles, in timp ce admirati privelistea. Daca simtiti nevoia sa ascultati slujba de duminica, puteti merge la biserica Sant’Anna, aflata chiar in piata principala. Vizitati si celelalte doua insule, merita!
Si pentru a va convinge definitiv ca merita sa mergeti la Porquerolles, legendele povestesc, ca in acest loc piratii si-au ascuns de-a lungul anilor comorile furate. Succes la cautat!




1 mai 2011

Tunisia...o destinatie perfecta!!!

Despre Tunisia
Incearca sa-ti imaginezi o destinatie perfecta! Toate motivele la care te-ai putea gandi la intalnesti in Tunisia. Soare tot timpul anului. Vacante vara si iarna. Plaja pe mai mult de 1000 km de coasta. Hoteluri si piscine – adevarate capodopere de arta. Vestigii arheologice impresionante. Naturalete. Mancare excelenta. Piete bogate. Si nu in ultimul rand, Tunis este la doar 3 ore de zbor de Bucuresti.
O farama de istorie. Aparte de regiunea in care este asezata, Tunisia si oamenii ei desfid regulile. Tara a fost inca din cele mai vechi timpuri locul de intalnire al Orientului cu civilizatia Mediteraneana si subiectul unor perioade clare de intruziune europeana. Chiar si numai culoarea pielii, a ochilor sau a parului sunt martore ale faptului ca armatele cuceritoare au lasat in urma nu doar distrugere.

Geografie.
 Tunisia este cea mai nordica tara a Africii si in acelasi timp cea mai mica din grupul tarilor situate de-a lungul muntilor Atlas. Marginile estice sunt scaldate de Mediterana, la vest se invecineaza cu Algeria, nordul este muntos, iar treimea sudica este dominata de Sahara. Distanta medie intre granita vestica si cea estica este putin peste 200 km, suprafata totala fiind comparabila cu cea a Marii Britanii fara Scotia.






Clima. In timp ce nordul este influentat de apropierea de Marea Mediterana, iar sudul de soarele fierbinte al Saharei, majoritatea statiunilor, atat cele din nord cat si cele din sud, respira aerul proaspat al brizelor marii, care fac verile placute, iar iernile agreabile pentru orice activitate outdoor. Mai si Iunie sunt cele mai placute luni: desi florile infloresc tot timpul anului, in aceste luni culorile si abundenta lor sunt incantatoare. Iulie si August sunt cele mai recomandate pentru bronzat, in timp ce inceputul toamnei te surprinde cu aerul si apa la fel de limpede si calda ca primavara. Din Noiembrie si pana in Aprilie vremea este foarte schimbatoare: poti incepe ziua tremurand, desi este foarte frumos afara, iar dupa amiaza sa sa o petreci sub o ploaie fierbinte.




4 motive pentru care sa alegi Tunisia in locul altei destinatii 

Exotism. Daca esti la prima calatorie in Tunsia, vei ramane cu siguranta fascinat. Inca inainte de a pune piciorul pe pamant tunisian, esti impresionat de albastrul aprins al Mediteranei, al usilor si ferestrelor de la case. Aceasta tara a culorilor si contrastelor, a parfumurilor si aromelor, te invita sa te bucuri de o frumusete naturala. Pe masura ce incepi sa faci cunostinta cu locurile, vei remarca cu siguranta tonurile vii in imbracaminte, urmele peste tot prezente ale civilizatiilor antice, statiunile luxoase ascunse de livezi de portocali, plajele cu nisipuri fine, apele cristaline ale marii, Sahara care tenteaza cu Safari, palmieri sau camile. Ca un cadou special, iti este dat sa admiri o padure in desert la Ramada, lacul sarat pe jumatate secat sau fabulosul rasarit de soare de la Chott El Jerid.



Preturi. Desi pare greu de crezut, preturile sunt mai mici comparativ cu destinatiile obisnuite ca Cipru, Malta sau Egipt. Singurul lucru care poate face o vacanta mai scumpa este biletul de avion. Lucru perfect justificat datorita distantei mai mari. Un sejur de 8 zile la un hotel de 3* poate costa mai putin de 300 euro, pret care include transportul cu avionul, cazarea, micul dejun si cina, in timp ce daca optezi pentru 5*, pretul poate fi 600 euro. Un pranz intr-un restaurant tunisian costa 4-5 euro, iar intr-un hotel de 5*, pranzul nu depaseste 10 euro. Pentru a fi sigur ca gasesti cel mai bun pret, este recomandat sa apelezi la o agentie specializata pe Tunisia.


 

Istorie.
 Pentru un turist sofisticat, Tunisia ofera mult mai multe atractii decat orice destinatie consacrata. Tunisia, si in mod special partea nordica a tarii, detine o colectie de situri antice impresionante. De la inaltimea imperiului lor, romanii au intemeiat mai mult de 200 de orase in Tunisia, fiind prima colonie la sud de Mediterana. Mostenirea acestei civilizatii numara in present peste 26.000 de situri arheologice, multe inca asteptand sa fie excavate. Cu totul remarcabil este gradul uluitor de conservare care ofera o privire rara in lumea si civilizatia de care se bucurau anticele colonii romane.



 

Ospitalitate. Cireasa pe tort pentru turistii care aleg aceasta destinatie exotica pentru vacanta este prietenia calda si sincera a tunisienilor. O traiesti chiar si in cele mai departate sate, unde, daca se intampla sa treci in timpul unuia din numeroasele festivaluri, vei fi bine primit, sfarsind prin a te alatura dansului lor sau band o ceasca de ceai impreuna cu localnicii. Oamenii sunt cea mai de pret valoare a Tunisiei. Sunt veseli. Sunt incantatori. Un amestec uimitor de culturi in care ospitalitatea este un rafinament.





5 locuri pe care trebuie sa le vezi in in Tunisia 

Sahara: Oaze, asezari berbere, munti arizi sau dune gigant – desertul ofera aventura si magie, toate fara a fi nevoit sa renunti la confort. Ai optiunea unui hotel luxos si o masina dotata cu aer conditionat. De fapt nici o vacanta in Tunisia nu este completa fara Sahara. Incearca un safari de trei zile cu jeep-ul printre dunele imprevizibile ale Saharei si iti va pune cu siguranta adrenalina in miscare. Numai sa nu o faci niciodata singur. Sau pur si simplu, incearca ceva mai linistit, cum ar fi calaritul unei camile.





Cartagina: Nici-un loc din Tunisia nu are o rezonanta mai puternica decat Cartagina. Situat in suburbiile capitalei Tunis, vechiul oras fenician si apoi roman isi dezvaluie si astazi o parte din istoria lui tulburatoare – o poveste a succesului si a decaderii, a distrugerii si a reconstructiei. Considerate pana nu de mult pierdute pentru totdeauna, vestigiile vechii civilizatii pre-romane au fost aduse la suprafata prin eforturile UNESCO. Muzeul National din Cartagina detine o colectie impresionnta de vase, statuete sau inscrisuri punice. Alaturi, recent resturata, se ridica impunatoarea Catedrals St. Louis, ridicata pe locul unde in 1270 murea Ludovic IX in timpul unei cruciade. Insa edificiul cel mai bine pastrat ramane Teatrul Roman, care desi restaurat in cea mai mare parte, este greu de crezut ca poarta mostenirea unui trecut atat de indepartat.



 

Dougga si Bulla Regia:
 Cele doua localitati evidentiaza, diferit, o civilizatie avansata pe care lumea contemporana cu greu si-o poate inchipui pentru acea vreme. Dougga, un oras roman extrem de bine pastrat, este tot ce ai putea visa cand te gandesti la un sit antic. Templele grandioase si teatrele, forumul si pietele sunt asezate impunator pe o margine a muntelui, in timp ce capitoliul este unul dintre cele mai frumoase construite vreodata de romani.



La prima vedere, Bulla Regia dezamageste, oferind o proveliste complet diferita de Dougga. Apropiindu-te de ruine, devii dintr-odata constient de confortul de care se bucurau cei aproximativ 20.000 de locuitori ai cetatii. Pentru a suporta mai bine temperaturile ridicate ale verii, romanii aveau un apartament de vara situat la subsol, dotat cu aer conditionat, lumina naturala, dus, toaleta si canalizare.





Tabarka: Padurile de pluta din Tabarka sunt o priveliste rara cu care doar cinci tari in lume se pot mandri. O zona muntoasa care abunda de viata si se pierde usor in mare, unde plajele cu nisip fin se intalnesc cu stanci sculptate de apa. Yachting, golf, scufundari, pescuit sau pur si simplu un sanatos stat la plaja sunt o parte din lucrurile care ti le ofera noua statiune Montazah-Tabarka. Insa Tabarka este renumita pentru festivalurile anuale de jazz si fotografie subacvatica precum si pentru pecuitul in zona coralilor.






Top 4 cele mai bune lanturi hoteliere
El Mouradi
Vinci
Iberostar
Marhaba Hotels
Tunisia este o tara spectaculoasa, putin cunoscuta pentru romani, o tara a contrastelor, in care vechiul si noul se imbina si se alatura in cea mai fireasca armonie, precum culorile unui covor tunisian tesut de mana. Daca esti la prima incercare de a vizita aceasta tara fabuloasa, apeleaza la o agentie specializata pentru aceasta destinatie. Intotdeauna vei gasi cele mai bun oferte si, foarte important, poti conta pe experienta lor incontestabila. Pentru mai multe informatii, viziteaza www.tunisiana.ro.
Conditii de intrare în tara: cetatenii români nu au nevoie de viza turistica; pentru intrarea în tara este obligatorie prezenatrea pasaportului valabil cel putin 6 luni din momentul intrarii în tara.
Limba oficiala: araba si franceza. În punctele de atractie turistica si la hoteluri se vorbeste engleza/germana.
Moneda nationala: dinarul Tunisian (DT),1 Dinar = 1.000 Millimi. Pe teritoriul tarii se pot schimba fara restrictii valutele convertibile dar sunt acceptate si cecurile de calatorie respectiv cartile de credit. Introducerea sau scoaterea din tara a Dinarului tunisian este strict interzis, preschimbarea în valuta convertibila la iesirea din tara se poate face pâna la max. 30% din suma preschimbata la intrarea în tara (cu conditia pastrarii documntelor de schimb) - si numai la bancile de pe teritoriul aeroportului.


Curent electric: 220 V, conform normelor europene. Sanatate: vaccinarea nu este necesara. Femeile gravide peste 6 luni, au nevoie de documente medicale în original. Apa de la robinet nu este potabila! Se poate achizitiona apa îmbuteliata la pret acceptabil. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra o trusa medicala continând urmatoarele: medicamente pentru stomac, febra, raceala.
Programul magazinelor: luni - vineri între orele 8-12 si 16-20. Duminica majoritatea magazinelor sunt închise. Soukh-urile (pietele traditionale) si medinele sunt deschise pâna seara târziu.
Îmbracaminte: se recomanda îmbracaminte usoara, din bumbac/in, pantofi comozi, palarie de soare, ochelari de soare, iar pentru serile racoroase îmbracaminte mai calduroasa. La vizitarea moscheelor, datorita obiceiurilor islamice stricte, este interzisa purtarea de sorturi, fuste scurte sau rochii decoltate.
Bacsis: este parte a vietii de zi cu zi si este considerata obligatorie. La planificarea financiara a excursiei sa nu uitati si acest aspect.
Mâncare/bautura: la restaurantele din hoteluri, alaturi de specialitati locale se gasesc si preparate europene. Printre specialitati întâlnim: carne de vita, carne de miel sau peste cu garnitura de cus-cus si legume, bricul (perinute din foetaj cu carne) preparat din peste ton, oua, carne tocata si legume. În bucataria trditionala predomina pestele si fructele de mare. Produsele de patiserie sunt foarte dulci, majoritatea preparate pe baza de miere, alune, curmale sau martipan. Apa de la robinet nu este potabila. Cele mai apreciate bauturi locale sunt: diversele sortimente de vin, lichiorul de curmale, berea tunisiana.


Cumparaturi: prin târguiala traditionala, care este parte integrata a cumparaturilor, se pot achizitiona la preturi avantajoase: covoare, blanuri, produse de piele, condimente, ceramica, obiecte din cupru/argint.
25 aprilie 2011

Floral Fashion Trend!!!


Voi ce asteptati pentru vara 2011?!
Acest an, promit designerii si criticii de moda, va fi unul al surprizelor placute, in ceea ce priveste tendintele.



 Daca marile case de moda s-au jucat pana acum de-a retro, vintage, punk, haute couture sau denim, in acest sezon s-au gandit sa le imbine frumos pe toate si au reusit sa scoata imprimeuri florale, aplicatii florale si motive florale de mai mare dragul.


Daca va vor inspira modelele de mai jos, atunci nu uitati sa va imbogatiti garderoba inca de pe acum.



Dupa toata tristetea de griuri, bejuri si culori inchise, era timpul ca designerii sa ne redea pofta de viata. Noul sezon se anunta vesel si multicolor.


Dintre toate colectiile pentru primavara – vara a marilor branduri, cea a celor de la Dolce & Gabbana ne-a atras in mod special atentia.


Cuplul Domenico-Stefano s-a inspirat dintr-o zi de picnic in gradina de la tara tipic englezeasca, folosind printuri florale, carouri, matase  si denim.


Flori in abundenta (trandafiri, bujori, hortensii, feriga, iedera ), carouri tipice fetei de masa:  alba cu dungi rosii,  sacouri din denim inchis,  au dus la combinatii extravagante.


Rochii maxi, salopete, pantaloni scurti si pana la glena, topuri, sandale cu platforma si bandane,  toate intr-un spirit tanar, optimist, o explozie de culoare menita sa iti redea bucuria vietii.


Nu ne ramane decat  sa asteptam vara si sa ne inspiram.



24 aprilie 2011

Insula Bali...''Dimineata lumii''!!!


Descriere Insula Bali
Denumita ‘Dimineata lumii’, aceasta insula plina de mister si povestiri magice este una dintre cele mai populare destinatii turistice.
Bali este insula celor 1000 de temple si considerat tinutul Domnului. Modul de viata traditional in Bali a fost dintotdeauna legat de credinta religioasa.
Bali este cu siguranta o insula paradisiaca. Daca sunteti in cautarea plajelor, trebuie sa va indreptati in sudul insulei (desi locatia poate parea comerciala, cu multi vanzatori ambulanti). Daca va plac artele, vizitati Ubud. Acesta este centrul cultural si artistic din Bali, cu galerii interesante si magazine cu articole de mestesugarit.
Daca sunteti genul mai aventuros, trebuie sa mergeti in partea de nord. Muntele Abang sau Muntele Batur va va satisface dorintele. Trebuie sa va prevenim insa, deoarece urcusul pe Abang poate dura 4 ore si trebuie sa porniti la 2 dimineata daca vreti sa vedeti rasaritul soarelui.
Bali are imaginea specifica vederilor postale, cu plaje albe marginite de palmieri si interiorul cu vegetatie luxurianta. Dansul, muzica, sculpturile in lemn, picturile si papusile descriu viata localnicilor si celebreaza eterna lupta dintre „bine si rau” – esenta acestei insule hinduse.


Pitorescul insulelor contine culturi de orez pe uriase trepte, vulcani care se intrevad printre nori, paduri tropicale cu vegetatie luxurianta si plaje albe scaldate de apele calde ale Oceanului Indian. Recentele evenimente tragice au speriat turistii care vedeau Bali doar ca pe un loc unde poti bea o bere ieftina. Bintang inca este elegant si luxuriant, iar templele, ceremoniile, plajele, muntii si pofta de viata din Bali au aceeasi intensitate.
Cele mai bune luni pentru a vizita Bali sunt mai si iunie, cand vrmea este placuta (28°C) si nu este prea aglomerat.

Locatie
Aflandu-se in punctul cel mai estic al insulei Java, Bali este una dintre cele mai frumoase insule din Asia. Impodobita cu recifuri de corali si plaje de palmieri, insula ofera un peisaj neregulat, cu rauri repezi si terase de orez care se ridica pana aproape de varful unuii lant de munti vulcanici, dintre care cel mai inalt este muntele Agung, de 3142 m inaltime.
Aproape 3 milioane de oameni traiesc pe o insula lunga de 140 km si lata de 80 km, insula in care zilele trec in ritm de observare religioasa, munca, odihna si creatie artistica.


Clima in Insula Bali
La tarm, climatul este cald si umed, dar pe masura ce se inainteaza spre interior, spre munti, climatul este mai rece. Ploile sunt mai frecvente din decembrie pana in martie.
Religia Hindu-Darma practicata aici (restul Indoneziei este de religie musulmana) este o amestecatura de hinduism budism si slavirea stramosilor. Ea guverneaza fiecare etapa a vietii, de la nastere la maturitate si pana la moarte.

In orice moment al zilei poti da peste un festival de procesiune. Femeile slabe ca un tanar bambus cara in maini niste daruri in forma piramidala catre nenumaratele temple. In Bali nu exista nici o distinctie intre viata si arta.
Fiecare sat (desa) este o unitate sociala bine inchegata formata din grupuri mai mici (banzar). Cooperarea dintre aceste grupuri este foarte exacta, plantarea, recoltarea si construirea de temple fiind indatoririle unei comunitati.


Capitala Bali-ului si cel mai mare oras este Denpasar, cu o populatie de 300.000 de oameni. Principala strada pentru cumparaturi si restaurante este Jalan Gajah Mada. Este recomandat un tur in cursul diminetii, pentru a lua pulsul acestui oras, cu mirosurile, culorile si imbulzeala specifica.


Indonezia este una din cele mai dinamice regiuni din lume din punct de vedere economic, datorita modernizarii extrem de rapide.

Locuri de vizitat in Bali
Micul port Padangbai de pe coasta de est este unul dintre putinele adaposturi din Bali. Aici au debarcat prima data olandezii in 1597. Astazi portul este plin de vapoare de croaziera, vase de pescuit si feriboturi care fac legatura cu Lombok, urmatoarea insula spre est de-a lungul lantului indonezian. Kusamba, urmatorul sat dupa Padangbai, detine unele dintre cele mai frumase plaje, care au fost formate din lava vulcanica sfaramata de natura. Klungkungh este locul unde s-a dezvoltat de-a lungul timpului dinastia care domnea peste Bali.


Cea mai inportanta locatie este Sala Justitiei (Kerta Gosa), construita la inceputul secolului 18, ea deservea curtea suprema a Bali-ului. Zidurile si tavanul sunt vopsite intr-un stil specific zonei.


Penelokan este situat la 1450 m inaltime, pe marginea unui crater urias (un vulcan prabusit). Orasul are o vedere superba a vulcanului Mount Batur, vulcan inca activ, din care de multe ori iese fum, si a lacului Batur. Satul Batur a fost reconstruit pe marginea craterului dupa ce o eruptie a devastat vechiul site, marele templu aflandu-se inca in constructie.

Soseaua spre Nord merge spre cel mai mare templu din Bali, Pe muntele Pelunisam, chiar inainte de a cobora in padurile si livezile dinspre Sigaraja, al doilea oras ca marime din Bali.
Celuk este casa bijuteriilor din argint si aur, aproape fiecare familie din sat fiind implicata in procesul de extractie. Metodele sunt chiar primitive, iar rezultatele pot fi foarte speciale.




Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.