25 aprilie 2011

Floral Fashion Trend!!!


Voi ce asteptati pentru vara 2011?!
Acest an, promit designerii si criticii de moda, va fi unul al surprizelor placute, in ceea ce priveste tendintele.



 Daca marile case de moda s-au jucat pana acum de-a retro, vintage, punk, haute couture sau denim, in acest sezon s-au gandit sa le imbine frumos pe toate si au reusit sa scoata imprimeuri florale, aplicatii florale si motive florale de mai mare dragul.


Daca va vor inspira modelele de mai jos, atunci nu uitati sa va imbogatiti garderoba inca de pe acum.



Dupa toata tristetea de griuri, bejuri si culori inchise, era timpul ca designerii sa ne redea pofta de viata. Noul sezon se anunta vesel si multicolor.


Dintre toate colectiile pentru primavara – vara a marilor branduri, cea a celor de la Dolce & Gabbana ne-a atras in mod special atentia.


Cuplul Domenico-Stefano s-a inspirat dintr-o zi de picnic in gradina de la tara tipic englezeasca, folosind printuri florale, carouri, matase  si denim.


Flori in abundenta (trandafiri, bujori, hortensii, feriga, iedera ), carouri tipice fetei de masa:  alba cu dungi rosii,  sacouri din denim inchis,  au dus la combinatii extravagante.


Rochii maxi, salopete, pantaloni scurti si pana la glena, topuri, sandale cu platforma si bandane,  toate intr-un spirit tanar, optimist, o explozie de culoare menita sa iti redea bucuria vietii.


Nu ne ramane decat  sa asteptam vara si sa ne inspiram.



24 aprilie 2011

Insula Bali...''Dimineata lumii''!!!


Descriere Insula Bali
Denumita ‘Dimineata lumii’, aceasta insula plina de mister si povestiri magice este una dintre cele mai populare destinatii turistice.
Bali este insula celor 1000 de temple si considerat tinutul Domnului. Modul de viata traditional in Bali a fost dintotdeauna legat de credinta religioasa.
Bali este cu siguranta o insula paradisiaca. Daca sunteti in cautarea plajelor, trebuie sa va indreptati in sudul insulei (desi locatia poate parea comerciala, cu multi vanzatori ambulanti). Daca va plac artele, vizitati Ubud. Acesta este centrul cultural si artistic din Bali, cu galerii interesante si magazine cu articole de mestesugarit.
Daca sunteti genul mai aventuros, trebuie sa mergeti in partea de nord. Muntele Abang sau Muntele Batur va va satisface dorintele. Trebuie sa va prevenim insa, deoarece urcusul pe Abang poate dura 4 ore si trebuie sa porniti la 2 dimineata daca vreti sa vedeti rasaritul soarelui.
Bali are imaginea specifica vederilor postale, cu plaje albe marginite de palmieri si interiorul cu vegetatie luxurianta. Dansul, muzica, sculpturile in lemn, picturile si papusile descriu viata localnicilor si celebreaza eterna lupta dintre „bine si rau” – esenta acestei insule hinduse.


Pitorescul insulelor contine culturi de orez pe uriase trepte, vulcani care se intrevad printre nori, paduri tropicale cu vegetatie luxurianta si plaje albe scaldate de apele calde ale Oceanului Indian. Recentele evenimente tragice au speriat turistii care vedeau Bali doar ca pe un loc unde poti bea o bere ieftina. Bintang inca este elegant si luxuriant, iar templele, ceremoniile, plajele, muntii si pofta de viata din Bali au aceeasi intensitate.
Cele mai bune luni pentru a vizita Bali sunt mai si iunie, cand vrmea este placuta (28°C) si nu este prea aglomerat.

Locatie
Aflandu-se in punctul cel mai estic al insulei Java, Bali este una dintre cele mai frumoase insule din Asia. Impodobita cu recifuri de corali si plaje de palmieri, insula ofera un peisaj neregulat, cu rauri repezi si terase de orez care se ridica pana aproape de varful unuii lant de munti vulcanici, dintre care cel mai inalt este muntele Agung, de 3142 m inaltime.
Aproape 3 milioane de oameni traiesc pe o insula lunga de 140 km si lata de 80 km, insula in care zilele trec in ritm de observare religioasa, munca, odihna si creatie artistica.


Clima in Insula Bali
La tarm, climatul este cald si umed, dar pe masura ce se inainteaza spre interior, spre munti, climatul este mai rece. Ploile sunt mai frecvente din decembrie pana in martie.
Religia Hindu-Darma practicata aici (restul Indoneziei este de religie musulmana) este o amestecatura de hinduism budism si slavirea stramosilor. Ea guverneaza fiecare etapa a vietii, de la nastere la maturitate si pana la moarte.

In orice moment al zilei poti da peste un festival de procesiune. Femeile slabe ca un tanar bambus cara in maini niste daruri in forma piramidala catre nenumaratele temple. In Bali nu exista nici o distinctie intre viata si arta.
Fiecare sat (desa) este o unitate sociala bine inchegata formata din grupuri mai mici (banzar). Cooperarea dintre aceste grupuri este foarte exacta, plantarea, recoltarea si construirea de temple fiind indatoririle unei comunitati.


Capitala Bali-ului si cel mai mare oras este Denpasar, cu o populatie de 300.000 de oameni. Principala strada pentru cumparaturi si restaurante este Jalan Gajah Mada. Este recomandat un tur in cursul diminetii, pentru a lua pulsul acestui oras, cu mirosurile, culorile si imbulzeala specifica.


Indonezia este una din cele mai dinamice regiuni din lume din punct de vedere economic, datorita modernizarii extrem de rapide.

Locuri de vizitat in Bali
Micul port Padangbai de pe coasta de est este unul dintre putinele adaposturi din Bali. Aici au debarcat prima data olandezii in 1597. Astazi portul este plin de vapoare de croaziera, vase de pescuit si feriboturi care fac legatura cu Lombok, urmatoarea insula spre est de-a lungul lantului indonezian. Kusamba, urmatorul sat dupa Padangbai, detine unele dintre cele mai frumase plaje, care au fost formate din lava vulcanica sfaramata de natura. Klungkungh este locul unde s-a dezvoltat de-a lungul timpului dinastia care domnea peste Bali.


Cea mai inportanta locatie este Sala Justitiei (Kerta Gosa), construita la inceputul secolului 18, ea deservea curtea suprema a Bali-ului. Zidurile si tavanul sunt vopsite intr-un stil specific zonei.


Penelokan este situat la 1450 m inaltime, pe marginea unui crater urias (un vulcan prabusit). Orasul are o vedere superba a vulcanului Mount Batur, vulcan inca activ, din care de multe ori iese fum, si a lacului Batur. Satul Batur a fost reconstruit pe marginea craterului dupa ce o eruptie a devastat vechiul site, marele templu aflandu-se inca in constructie.

Soseaua spre Nord merge spre cel mai mare templu din Bali, Pe muntele Pelunisam, chiar inainte de a cobora in padurile si livezile dinspre Sigaraja, al doilea oras ca marime din Bali.
Celuk este casa bijuteriilor din argint si aur, aproape fiecare familie din sat fiind implicata in procesul de extractie. Metodele sunt chiar primitive, iar rezultatele pot fi foarte speciale.




23 aprilie 2011

Ne-am dighizat in iepurasi!!!

Uite ca au venit si sarbatorile de Pasti si astfel fetele de la The Lady' Mind au hotarit sa se mascheze in iepurasi ca sa ajunga in casele voastre!!!!

Sincer sunt indragostita de sarbatorile de Pasti.Am impresia ca in aceasta perioada lumea devine mai buna, mai sufletista, dornica sa faca cadouri si sa daruiasca multa dragoste!!!
Asa ca The Lady's Mind va doreste Paste Fericit, cu multa lumina in suflet si in casele voastre, sa fiti cit mai frumosi, glamurosi si bucurosi de viata, caci asta conteaza!!!!

Insulele Maldive...perla Oceanului Indian!!!

Insulele Maldive – Cea mai strălucitoare perlă a Oceanului Indian, situată la nivelul Ecuatorului, la Sud- Vest de Sri Lanka, este un arhipelag format din 26 recifuri de corali.Are propria istorie, limbă, cultură şi tradiţii, dar a fost influenţată şi de cultura britanică, arabă, indiană şi din Sri Lanka.  Maldive are cea mai mică altitudine din lume, cu o maximă de 2,3 m. Populaţia din Insulele Maldive este de origine indiană sau arabă.  Pe parcursul timpului, localnicii s-au amestecat cu migratorii proveniţi din Africa de Nord sau Sri Lanka.  Activitatea principală a locuitorilor este pescuitul, pentru care sunt folosite bărci tradiţionale din lemn de cocos, aşa-numitele “dhoni”, pentru construirea cărora nu se folosesc cuie.  Soare, nisip, mare, lagune enorme de diverse adâncimi, infinite nuanţe de albastru şi turcoaz, grădini subacvatice de corali multicolori: o combinaţie naturală perfectă, care face din Insulele Maldive locul cel mai potrivit pentru o vacanţă de excepţie. 


 Cele 1.190 de insule de coral au ca bază formaţiuni stâncoase, formate acum aproximativ 60 milioane de ani.  Cea mai mare dintre insule este Fua Mulaku, situată în atolul Gnaviyani din sudul arhipelagului.  Clima Maldivelor este musonică. Atractii turistice: Insulele Maldive sunt alcătuite din aproximativ 1200 atoluri – recifuri în formă de inel – din care doar 4% reprezintă suprafaţă terestră. 






 Denumite şi “Paradisul pe Pământ”, ademenesc turiştii prin palmierii care se întind spre mare, plajele cu nisip alb, lagunele albastre cristaline, multitudinea de vietăţi acvatice şi vegetaţia tropicală.  Insulele Maldive, cu adevăratele comori naturale, atrag vizitatorii în principal prin diversitatea colorată a vieţii acvatice şi sunt garanţia unui sejur exclusiv, cu hoteluri de lux, cu servicii de înaltă calitate şi ambianţă tropicală. 


 Maldive este un paradis pentru aventurieri şi iubitorii sporturilor.  Toate staţiunile din insule oferă facilităţi pentru ski pe apă, jetskiing, surf, snorkeling, navigaţie sau baschet şi volei de plajă.  Male, situată pe Atolul Male de Nord, Kaafu Atoll, este capitala insulelor Maldive.  




Centru al turismului din Maldive, Nord-Male are cel mai mare numar de sta tiuni. Este situat foarte aproape de aeroport. Se pot vizita Muzeul Naţional şi Parcul Sultan, situat în apropierea muzeului, Hukuru Miski, o veche moschee, Moscheea Vinerea Mare, clubul Babuna.  Pentru shopping există Singapore Bazaar, cu produse locale, tradiţionale, dar şi de import.



19 aprilie 2011

Povestea toxinelor din produsele cosmetice


Filmuletul arata ca majoritatea oamenilor se bazeaza pe guvern pentru a fi siguri de produsele cosmetice pe care le cumpara.
La fel ca in "The Story of Stuff" si in continuarea "The Story of Bottled Water", clipul "The Story of Cosmetics" este alb-negru si ilustreaza intr-o grafica simpla povestea cosmeticelor pe care le putem cumpara din magazine.
"The Story of Cosmetics" arata ca exista companii care militeaza impotriva cancerului la san, dar vand produse care contin substante cacerogene.
Annie Leonard ii invita pe oameni sa se intereseze mai mult de ingredientele din produsele pe care le folosesc si sa ceara o reglementare mai buna in domeniul substantelor chimice permise in componenta cosmeticelor.


Mie, sincer, mi-a placut enorm si ar trebui sa incepem si noi astfel de campanii!!!Totusi este vorba de sanatatea noastra... 
10 aprilie 2011

MAC- prezinta tendintele in machiaj pentru primavara-vara 2011


La finele saptamanii trecute, MAC a prezentat in cadrul unei sesiuni extrem de bine coordonate, tendintele in machiaj pentruprimavara-vara 2011
 

„SS11 Trends Masterclass” a insemnat o trecere in revista a principalelor directii in make-up cu puternic accent pe detalii, texturi si pigmenti speciali utilizati in conturarea tipurilor de machiaj care domina sezonul in viziunea profesionistilor MAC. Un univers al frumusetii care se relava prin prisma nuantelor calde de bej si auriu (tendinta Terra Copper), a tonurilor neon (abordarea Pop Classics), a liniilor minimaliste ( Raw Fined) sau a degradeurilor fine in tuse pastelate (Ice Dreams).


“Inspiratia” este termenul care defineste cele 4 tendinte pentru primavara-vara 2011, machiajul devenind mult mai permisiv si mai exuberant decat sezoanele anterioare. Avem libertate totala in a ne alege pigmentii de culoare si in a ne juca cu fardurile ale caror formule aproape ca ating perfectiunea. Make-up-ul se transforma intr-un adevarat accesoriu fashion, purtandu-ne in universuri pline de fantezie si culoare si mizand pe revenirea catorva elemente: genele false, glitter-ul, eyeliner-ul, buzele perfect conturate cu rujuri mate, tenul irizat.

Astazi va prezint doua dintre tendintele majore in viziunea MAC primavara-vara 2011:

Terra Copper

 

Machiajul preia stralucirea soarelui bland de primavara si ii adauga tonuri profunde de cupru, caramel, brun sau auriu metalic, pentru un look diafan conturat parca din fluiditatea metalului topit. 

 

Pometii sunt extrem de bine definiti, insa delimitarile devin aproape imperceptibile, datorita fardurilor modelatoare care creeaza iluzia unor dimensiuni sculpturale marcate de finete.Revenirea intregii palete de nuante aurii nu proclama bronzul uniform si artificial obtinut in centrele de infrumusetare, ci surprind trasaturile naturale ale chipului, intr-o alternanta de texturi: pometii sunt pusi in valoare de pudre si farduri mate, cu un finish matasos, buzele sunt invaluite de rujuri metalizate sau dimpotriva de putin gloss transparent, iar privirea este subliniata prin acorduri fine irizate.

 

Liniile nu sunt defel dure, nu dau senzatia unui chip agresiv, ci mai degraba a perfectiunii obtinute prin jocuri de lumini si umbre plasate in punctele cheie: o tusa aurie care lumineaza coltul intern al ochilor, o linie fina trasata cu ajutorul eyeliner-ului pentru un plus de profunzime, putin glitter pe pleoape  sau pe unghii  sau un strop de blush oranj estompat cu bronz. 

 

Imperfectiunea studiata inlocuieste look-ul nefiresc cizelat in photoshop, centrul de atentie fiind mutat de pe o zona anume, pe ansamblu. Este vorba despre pigmenti cu intensitati variabile, care creioneaza un machiaj monocrom, unitar si proaspat, de zeita nascuta dintr-un vulcan reanimat.

Ice Dreams

 

Un aer de prospetime si tinerete emanat prin toti porii si un vis care isi gaseste implinirea in buchetul inmiresmat al primaverii. “Ice Dreams” propune un melanj pastelat si cremos, la fel de sanatos ca un smoothie de fructe bogat in antioxidanti si vitamine esentiale pentru frumusetea tenului.

 

Efervescenta care a cuprins podiumurile de moda sezonul acesta este cuprinsa in farduri de pleoape sau rujuri care vorbesc despre delicatete si feminitate in cel mai pur mod. Lavanda se prelinge pe pleoape in mod natural, flatand aproape orice culoare de iris,tonurile de fistic sau de lamaie zemoasa sunt dispuse in degradeuri, pentru ca in final atractia gurmanda sa isi gaseasca punctul culminant in fragilitatea spumei de bezea sau in claritatea dulcetii de piersici

 

Secretul unui astfel de machiaj consta in balansul perfect al tonurilor calde cu cele reci si a utilizarii pigmentilor de culoare puri, neestompati. Fardurile de obraz piersica, corail sau roz cu accente aurii  domina aceasta directie in make-up, efectele speciale fiind obtinute in functie de tehnica de aplicare a produselor pe o baza neutra.

 

Ice Dreams poate deveni varianta de urmat pentru un machiaj modern de mireasa sau pentru un machiaj de zi in acord cu sezonul cald. Fara excese sau linii dramatice, bazat pe senzorial si pe expresivitate. 

Pop Classics

 

Influentele anilor ’70-’80 sunt decriptate de MAC intr-o paleta de tonuri neon, care mizeaza pe extravanganta si sofisticare. La prima vedere, intensitatea culorilor poate parea frapanta, insa totul este atent controlat, fara a sesiza excese. 

 

Pop Classics reprezinta o oda inchinata culorilor vii si pigmentilor intensi care capteaza nuantele si le intensifica efectul. Ceea ce in moda am putea numi blocuri de culoare, se traduce in machiaj prin tonuri suprasaturate, de cele mai multe ori mate, sustinute de contururi perfecte: fuchsia, oranj, albastru, mov, verde, galben, corail.

 

O infuzie de vitalitate pe care o regasim in zona singulare ale chipului, evitand astfel aura teatrala si incarcata: ochii sunt subliniati prin tuse fine de eyeliner pe pleoape superioara , anumitor tonuri mai putin utilizate in machiajul cotidian le este demonstrata versatilitatea, mutand centrul de atentie de pe pleoape pe buze si viceversa , iar perfectiunea buzelor este pusa in valoare de culorile mate intense. 
 

Rujul devine accesoriul esential sezonul acesta si confera exact acea doza de exuberanta pop chiar si celor mai conservatoare aparitii. Seductie pura emanata chiar din varful buzelor!

Raw Fined

 

“Raw Fined” este in viziunea MAC noua varianta pentru un “nude look” gandit pana in cel mai mic detaliu si potentat de tehnicile de machiaj stapanite la perfectie de profesionisti. Tenul este pastrat extrem de natural, iar expresivitatea deriva din jocul de lumini si umbre, care releva contururi amplificate si constraste voite.

 

O frumusete multifatetata, asemenea unui diamant slefuit, cu unghiuri trasate foarte precis, aproape arhitectural. Intregul look este supus unei metamorfoze care ia nastere din constrastul mat vs stralucitor si din dozajul intensitatii culorilor, pornind de la cele foarte apropiate pigmentului pielii (unul dintre fardurile bej de pleoape MAC cu o consistenta cremoasa, devine o baza indispensabila in obtinerea unui look natural de zi cat si a unui look sofisticat de seara) si pana la tonurile neutre cu accente inchise.

 

Pregatirea tenului pentru aplicarea machiajului, devine punctul central in acest demers, iar produsele MAC (primele, baze de machiaj, iluminatoare etc) sunt recunoscute pentru proprietatile lor exceptionale. Machiajul este construit si deconstruit prin linii geometrice  pentru a pune in valoare un chip marcat de naturalete si prospetime. 
 
Un tratament SPA la care este supusa pielea, prin intermediul fondurilor de ten, pudrelor si a primelor care imbina valoarea estetica cu cea de ingrijire. Acoperirea cu orice pret a imperfectiunilor nu mai este dezideratul machiajului, ci imbunatatirea texturii si a aspectului pielii...

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.