28 februarie 2011

Antidot al depresiei

Zborul provoaca dependenta. Nu prima saritura este cea mai grea, ci cea de-a doua. Sincer, acum as mai sta pe ganduri inainte de a o face. Totul incepe cu o idee, cu o provocare. Urmeaza o ora si jumatate de instructaj riguros, zumzetul motorului te ameteste, avionul se inalta, iar orasul devine mic. Te afli la 3000 de metri altitudine si ti se spune ca te vei indrepta spre pamant cu o viteza de 60 de metri pe secunda. Un minut apartii doar aerului, apoi parasuta se va deschde si vei pluti 15, 30 de minute. Esti gata?

O saritura cu parasuta este, conform statisticilor, mai putin periculoasa decat parcurgerea cu masina a 100 de kilometri de sosea. Iar daca totul se desfasoara conform regulilor, riscurile sunt aproape nule.

Sunt doua drumuri. Cu pilotul, inapoi pe pista, sau pe calea aerului. E alegerea ta. Daca optezi pentru o aterizare confortabila in avion, pierzi insa o doza puternica de adrenalina si un sentiment puternic de neuitat. Saritura cu parasuta se face prima data din curiozitate, stress sau curaj. Daca o repeti, este clar ca “drogul” te-a prins si, ca multi altii, vei avea o dependenta in plus. Nu una nociva insa, ba din contra.

0 comentarii:

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.