19 februarie 2011

Just look in my eyes!

Ochii sunt oglinda sufletului, iar cu ajutorul tehnicilor NLP(programare neuro-lingvistică) e și mai ușor să descifrezi mesajul. Îmi propun în acest articol să va dau mici trucuri de identificare a gîndurilor interlocutorului prin micromimicile pe care le poate exprima privirea.

„Ochii sunt îndreptați în STÂNGA SUS : Amintire vizuală
Oamenii privesc astfel când își amintesc ceva. De regulă indică spunerea adevărului!
Ochii sunt îndreptați în DREAPTA SUS : Construcție Vizuală
De regulă, ne închipuim cum va arăta un anumit lucru. Sau ne imaginăm ceva. Mai ales atunci când nu vrem să răspundem la o întrebare, căutăm un răspuns, ne imaginăm un răspuns care nu este real sau atunci când improvizăm. Aceeași direcție este folosită atunci când ne închipuim consecințe, sau vedem cum va arăta afacerea noastră, atunci când facem presupuneri etc.
Ochii sunt ÎNDREPTAȚI ÎNAINTE: Vizualizare
De regula indiciul ni-l dă poziția corpului asupra semnificației. Daca observăm că greutatea corpului este sprijinită pe stânga atunci avem de-a face cu o amintire, dacă este pe partea dreaptă avem de-a face cu o construcție.
Ochii sunt îndreptați în STÂNGA LATERAL: AMINTIRE AUDITIVĂ
Ne aducem aminte un sunet, o melodie, o voce, un foșnet, un trăsnet, un țipăt. Se referă la sunete care ne sunt cunoscute și pe care le-am mai auzit.
Ochii sunt îndreptați în DREAPTA LATERAL: Construcție Auditivă
Oare cum ar suna? Aceasta este întrebarea cadru care ne vine în minte. În mintea noastră creăm un sunet pe care nu l-am mai auzit niciodată.
Ochii sunt îndreptați în STÂNGA JOS: Dialog intern
Atunci când o persoana își pune o serie de întrebări, analizează și își răspunde la întrebări. Este caracteristic celui care „stă pe gânduri”
Ochii sunt ațintiți în DREAPTA JOS: Emoții
Atunci când încercăm senzații sau sentimente noi (bucurie, tristețe, rușine, teama) diferite de starea anterioară.



Susținut de pagina: Progressive

0 comentarii:

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.