25 martie 2011

Ochelarii “geeky”...sunt acum “the popular”!!!

Se cheama “geek-chic” si se obtine pe baza unui accesoriu de care, pana nu demult, fugeam  cu totii incurajand industria lentilelor de contact: ochelarii. Acesta nu mai este un articol destinat exclusiv celor cu problem de vedere. 


Lentiele transparente incadrate de rame groase, proeminente, sunt  un accesoriu pe care nicio vedeta, nici un style icon si nici un trend follower nu l-a omis in ultimii doi ani, pentru simplul fapt ca este "pe val".


Woody Allen, Yves Saint Laurent si Richard Avedon sunt doar trei dintre style icon-urile masculine a caror emblema au fost ochelarii de vedere, cu rame groase.
Johnny Depp, Justin Timberlake, Ashley Olsen, Orlando Bloom,  Jay Z, Kanye West, Scarlett Johansson , Alber Elbaz, Rihanna, Marc Jacobs... e lipsit de sens sa insir toate numele care imi vin in cap, pentru ca toate, dar absolute toate, au fost surprinse la evenimente sau pe strada purtand ochelari “geeky”.


Nu trebuie sa fi un adolescent miop sau un tocilar marginalizat pentru a purta acest accesoriu. Iar daca esti, look-ul devine cu atat mai autentic. Trebuie doar sa-ti pui acesti ochelari si sa te porti natural.  La birou, la scoala, in parc sau in club, vor arata la fel de chic in toate ipostazele.
                                               


 Poarta un costum de inspiratie masculina, cu un croi larg, format dintr-o pereche de pantaloni si un sacou caruia ii poti sufleca manecile pentru un aspect mai relaxat. Accesorizeaza cu o pereche deochelari cu rame groase, negre sau maro, si multe bijuterii  masive, metalice – de exemplu un ceas barbatesc. Nota feminina? Un clutch daca este un eveniment special, sau o geanta supradimensionata, din piele, daca este o zi obisnuita.



Te poti juca foarte mult cu efectele, indiferent de sex ( vorbim de un accesoriu unisex ). Poti opta pentru un look geeky, sexy sau smart, in functie de ocazie si de momentul zilei.



Daca esti un tip practic si activ, alege  un outfit inspirat de moda college – poarta sacouri din velour, veste tricotate cu carouri colorate, pulovere fine si camasi,  genti din piele, purtate intr-o parte sau in mana, si tenesi sau pantofi sport.


In mare, nu trebuie sa tii cont de prea multe reguli. Acest accesoriu se preteaza la fel de bine la un T-shirt si o pereche de jeans,  cum se preteaza si la un smoching negru cu papion.



Nu depinde decat de tine personajul pe care vrei sa il evidentiezi prin acest accesoriu, pentru ca, incepand cu anul trecut, rolurile in campus s-au schimbat: “the geek” este acum “the popular”!


24 martie 2011

Metode de înlăturare a părului nedorit


Odată cu venirea anotimpului estival epilarea devine una dintre activitățile curente pentru cele care vor să aiba o piele de invidiat. Dacă dorești o piele perfectă trebuie să cunoști toate aspectele de îndepartare a parului de pe corp, să știi care este metoda care ți se potrivește cel mai bine. În cele ce urmează vom descrie cele mai noi metode de înlaturare a firelor de păr.



Epilare cu ceară

Epilarea cu ceară reprezintă o metodă eficientă  de îndepartare a părului nedorit de pe corp și, în plus, este durabilă - firul crește în interval de 2-3 săptămâni. Pentru a obține rezultate maxime, firul trebuie să aibă cel puțin jumătate de centimetru lungime. Poți opta fie pentru ceară caldă, fie pentru cea rece. În cazul în care ceara este caldă, ea patrunde în foliculi, iar firul este smuls din radacină.


Dezavantajul este că, daca ai pielea sensibilă, procedura poate fi dureroasă și pot aparea iritații locale. În general, poți apela fară teama la această metodă, pentru oricare parte a corpului - inclusiv pentru zonele mai delicate, cum ar fi axilele și partea inghinală
După procedură se recomandă de aplicat o crema calmantă.


Fotoepilare


Procedura este nedureroasă şi se bazează pe distrugerea ireversibilă a foliculului pilos cu ajutorul luminii. Undele de lumină de anumită lungime sunt absorbite de către melanina, care se găseşte şi în celulele foliculului. Drept urmare, celulele se încălzesc şi se distrug definitiv. Efectul pozitiv este înregistrat deja după prima procedură. Pentru a atinge scopul dorit, persoana care apelează la fotoepilare trebuie să facă şase sau opt şedinţe, în funcţie de stuctura firului de păr, pigmentul pielii, particularităţi care ţin de fiecare individ în parte.
Ședinţele se realizează la o distanţă de şase săptămâni una de alta. În acest interval de timp, clientului i se recomandă înlăturarea părului care apare între şedinţe cu lama sau cu aparate care tund părul. Este contraindicată folosirea epilării cu ceară sau alte proceduri care au la bază smulgerea, deoarece efectul terapiei este diminuat.


Epilare cu laser


Laserul reprezintă o raza concentrată de lumină ce are proprietate de a tăia și chiar de a arde. Lumina pulsată acționează asupra pigmentului existent în firul de păr și îl distruge. În plus, în timpul intervenției nu este nevoie de anestezie.
Zona respectivă este unsă cu un gel special. Fiecare emitere de rază în direcția unui fir de păr dă senzația unei pișcături sau a unei înțepături de ac. Prin repetare se crează o obișnuință care diminuiază discomfortul inițial.
Pentru a face epilare cu laser, este necasar ca firul de păr sa fie suficient de mare. Dupa o săptamână de la procedură, firele de păr incep să cadă.
Înainte cu o saptamână și cu o săptămână dupa intervenție, este interzis expunerea la soare. Este interzis de a face procedură de pielea deja bronzată.
Laserul acționează doar asupra firului de par negru.


Dar tu, ce metodă de înlăturare a părului nedorit preferi?

19 martie 2011

Micromimici la nivelul OCHILOR

Când se întâlnesc două persoane care se apreciază, își semnalează atracția reciprocă printr-o ridicare din sprâncene ce durează exact 1/16 sec. Acest lucru nu se întâmplă dacă indivizii implicați în relație nu manifestă simpatie unul față de altul.

Ridicarea din sprâncene poate fi observată și atunci când ne vine o idee în minte. În aceeași ordine de idei, când o emoție puternică ajunge la nivelul ochilor, ridicările repetate din sprâncene, observabile și prin clipiri, înscriu intensitatea momentului pe corp. Un flux de idei străbate ochii care clipesc des. Pupilele numite în popor și ”lumina ochilor”, trădează gradul de deschidere în fața emoțiilor. Cu cât sunt mai dilatate cu atât suntem mai deschiși spre resursele afectivității noastre. Ochii, și în special ochiul stâng, se măresc sub impulsul emoției și al interesului. Dar în afară de ridicarea din sprâncene și de dilatarea pupilelor, apariția dorinței este dezvăluită și de ochii umezi. Evident, excludem faptul când lacrimile cauzate de o anumită tulburare apar în ochii interlocutorului nostru. Ochii umezi se referă în cazul nostru la situațiile când ochii încep să strălucească, ușor umeziți, ca urmare a unei emoții puternice care trece prin sufletul individului. Dacă este pasionat cu adevărat, omul cu ochii strălucitori va fi găsit și ”pasionant” de către cei din jur. Pasiunea interioară ce îl inundă se reflectă în jurul lui, devenind nu doar molipsitoare dar și atractivă[1].

Micromîncărimile la nivelul ochilor

Mâinile duse la față, la înălțimea ochilor, reprezintă traducerea clară a stărilor de spirit și prin intermediul lor și a lucrurilor pe care interlocutorul vrea sau nu să le vadă.

În cadrul procesului de gândire, pentru a scăpa de o situație dezagreabilă și pentru a alunga imaginile de referință care îi displac, individul se scarpină la ochiul la care simte micromîncărimi. Trebuie făcută o distincție clară între frecarea ochilor și micromîncărimile la nivelul ochiului. Omul își freacă ochii atunci când simte senzația de ”nisip sub ochi” altfel spus, prezența lui ”Ene pe la gene”. Aceasta denotă oboseală fizică și dorința individului de a merge la culcare.

Micromîncărimile subtile ale pleoapei ochilor, denotă însă starea de plictiseală a individului și dorința acestuia de a nu mai fi prezent în locul unde se află.

În acest caz omul realizează două acțiuni simultane. Mai întâi își închide ochiul și apoi îl întinde înspre unghiul intern, spre rădăcina nasului. De aici rezultă două reguli de lectură:

1. Omul închide ochiul pentru a nu vedea ceea ce i se arată sau i se propune;

2. Mâna sa se îndreaptă spre centrul feței pentru că situația îl afectează în mod direct.

Să nu uităm de faptul că dacă micromîncărimile sunt poziționate sau orientate spre aria feței, individul este afectat în mod direct. Dacă zona de acțiune este partea laterală a feței rezultă că situația nu afectează individul într-un mod foarte personal. Dacă mâna lui nu închide pleoapa ochiului, el nu refuză ”să vadă”

argumentele interlocutorului, pur și simplu problema evocată nu îl privește. Și dimpotrivă, în cazul cînd persoana deschide ochii la cea mai mare amplitudine posibilă, iar mîna se îndreaptă spre centrul feței mărind astfel mai mult fanta oculară – rezultă că omul este profund interesat de o situație sau o propunere ce i se face.

Un alt exemplu semnificativ este atunci cînd omul iși scarpină timplele. Acest lucru semnifică că individul este mai mult curios decît interesat. Dacă ar fi un jucător de poker, cu siguranță că ar accepta miza doar ca să vadă cărțile.[2]

Dacă interesul individului crește, mâna se plasează mai central ajungînd să-și scarpine pomeții parcă dorind să-și mărească ochiul pentru a vedea mai bine și a nu scăpa nimic.

_________________________________________________________

[1]TURCHET P. ”Sinergologia. De la limbajul trupului la arta de a citi gîndurile celuilalt”, Ed. Polirom, București, 2005

[2] ALLAN&BARBARA PEASE ”Abilități de comunicare”, Ed. Curtea Veche, București, 2007

Armonia divină-"învăţătura eliberării"

Yoga ne poate oferi, dacă este practicată corect şi cu perseverenţă, o stare de sănătate şi armonie corporală. Yoga ne pune la dispoziţie modalităţi practic nelimitate de a ne transforma în bine viaţa şi destinul, de a ne dezvolta personalitatea, de a ne autocunoaşte.

Fiecare lucru are un sens şi contează mult să vedem doar partea pozitivă din tot ce întâmpinăm.

Yoga conferă libertate lăuntrică şi înţelegerea faptului că totul este posibil, deşi nu totul este permis.

Yoga este numele unuia dintre cele sase sisteme (darsanas) clasice si ortodoxe ale filozofiei hinduse. In sens ascetic-practic, Yoga insemna “dezlegare”, “disociere”, in sens mistic inseamna “unire” actiunea de a lega, prin mijlocirea meditatiei, concentratiei, gandirii.

Yoga ne ajută să eliminăm o parte din confuzia şi permanenta noastră sporovăială interioară. Respiraţia profundă ne relaxează corpul, ne destresează psihicul şi ne linişteşte mintea.

Fiecare etapa yogica tinde la crearea unei noi “personalitati”, mai unitare, mai pure. Si etapa urmatoare incepe prin distrugerea acestei noi personalitati, pe care o inlocuieste prin alta.

AVANTAJELE practicii yoga:
-elimină stresul
-ameliorează tensiunile psihice, depresiile, nevrozele
-amplifică memoria şi procesele mentale
-stimulează sistemul imunitar
-induce o stare profundă de calm şi pace interioară
-eliberează fiinţa de prejudecăţi, inhibiţii şi limitări
-îmbunătăţeşte capacitatea de a comunica cu ceilalţi
-armonizează viaţa sexuală
-amplifică încrederea în sine
-facilitează reuşita pentru succes
-armonizează structura corpului fizic, eliminând surplusul de greutate
-întăreşte şi tonifică musculatura
-măreşte atenţia şi concentrarea
-trezeşte şi amplifică capacitatea de a iubi

Ceea ce contează cu adevărat este faptul că prin yoga pătrundem adânc în interiorul nostru şi descoperim că suntem numai iubire, fericire beatifică, linişte şi armonie divină.Yoga conduce la extaz (samadhi)!

18 martie 2011

Alergie la produse cosmetice



Produsele cosmetice sunt numeroase, precum si a componentelor acestora.Daca acestea nu sunt compatibile cu pielea noastra, pot provoca reactii alergice. Reactiile alergice la produsele cosmetice sunt numeroase, afectand aproximativ 15 - 20% din populatie. 
In functie de natura produsului cosmetic pielea va reactiona diferit. In primul rand, trebuie sa stim ca reactia alergica este un mecanism de aparare al organismului impotriva unei substante pe care nu o tolereaza.



Hipersensibilitatea imediata
Simptomele apar imediat sau in decurs de cateva ore dupa contactul cu produsul alergen. Atunci cand aceasta substanta este aplicata, organismul se apara prin producerea de anticorpi (IgE) determinand aparitia unei iritatii caracteristice. Aceasta se limiteaza la zona de aplicare a produsului si provoaca roseata, edem(umflare), senzatii de arsura,mancarime.



Hipersensibilitatea intarziata 
Simptomele apar intre 48 si 72 de ore dupa aplicarea produsului. Reactia de aparare a organismului este mai lunga, pentru ca este prima data cand se confrunta cu aceasta substanta. Intarzierea se datoreaza timpului necesar organismului ca sa produca anticorpi. Manifestarile alergice nu sunt atat de limitate(depasesc zona de aplicare a produsului) si  provoaca roseate si eczeme importante.



Unele persoane fizice sunt deosebit de rezistente, ele fac doar rareori reactii alergice. Dar, altele au o sensibilitate crescuta la una sau mai multe substante. Caracterisc reactiilor alergice este faptul ca ele devin tot mai puternice la repetarea contactului cu produsul alergen.
Cosmeticele care dau cel mai frecvent reactii alergice sunt: sapunul, samponul, deodorantul , apa de toaleta, cremele anti-imbatranire, spuma de ras. 
Parfumul reprezinta componentul principal incriminat in aparitia reactiilor alergice. Acesta se mai poate gasi in:vopselele de par, machiaj (rimel, tus de ochi,fond de ten), lac de unghii, creme pentru protecyia solara, cerme depilatoare.
 Alte substante incrimate sunt:
- consevanti (utilizati datorita proprietatilor lor antimicrobiene si antifungice): formaldehida, imidazolidinil uree
-lanolina



La aparitia unei reactii anormale la nivelul pielii dupa aplicarea unui produs cosmetic, trebuie sa incetati imediat folosirea acestuia.

16 martie 2011

Trenciul...vedeta primaverii!!!

Trenciul se numără printre vedetele podiumului din acest sezon. Majoritatea designerilor îl propun în culori deschise, pastelate sau culori tari - fucsia, galben sau violet. Indiferent ce culoare alegi, te vei bucura toată primăvara de el, pentru că poţi să-l combini cu aproape orice piesă deja existentă în garderoba ta.

Trenciul Elegant 

Ce poate să-ţi confere mai multă clasă şi mai mult stil decât  o rochie elegantă purtată sub un trenci şic? - doar o pereche de sandale purtate la o astfel de ţinută. Dar să ai în vedere că sandalele trebuie să fie din cea mai nouă colecţie, purtate obligatoriu pe picioarele goale. Nu uita să-ţi faci o pedichiură asortată cu rochia şi să foloseşti o loţiune de corp cu particule strălucitoare. 


Trenciul Sport 

Trenciul este o piesă foarte adaptabtabilă. Oare cu ce mai poate fi îmbrăcat? Ei bine, la o ţinută de sport cu siguranţă. Ai chef de o ţinută pe cât de lejeră pe atât de trendy? Atunci dacă în weekend sau într-o zi de shopping ai ales să îmbraci pantaloni sport, converşi şi un T-shirt, fii sigură că şi trenciul tău va fi gata să te însoţească şi în combinaţia asta.



Trenciul Office 

De acasă până la birou şi înapoi, poţi îmbrăca peste costumul gri trenciul pastelat sau unul îndrăzneţ, în culori tari. În multe cazuri, ţinuta pentru serviciu variază între costumul gri şi cămaşa albă cu fustă. Dacă totuşi vrei să-ţi aplici cumva cunoştinţele din domeniul tendinţelor, poartă pe deasupra un trenci. Astfel, nu vei respecta doar dress-code-ul, dar vei fi şi în pas cu moda.  


În această primăvară urmează indicaţiile designerilor şi achiziţionează-ţi un trenci colorat, în nuanţe vesele care te vor scoate din anonimat. Dacă mantourile în nuanţe aprinse nu ţi se potrivesc, poti alege un trenci cu croiala clasică în nuanţe de alb-negru.


Alegerea corecta a produselor cosmetice



In prezent, piata produselor cosmetice creste surprinzator, in fiecare an aparind  noi produse, branduri, iar magazinele le promoveaza si le vind cu ,,carul'' confirmind ca sunt cele mai bune....!


     Sincer, personal, de fiecare data sunt un pic derutata la alegerea produselor, toate avind ambalaje super frumoase, si daca mai vezi pe ele scris Dior sau Helena Rubinstein iti vine sa dai un car de bani pentru ele.Dar nu asta e important atunci cind alegi un produs cosmetic.Uite, in momentul asta trebuie sa fii cit mai obiectiva, caci de asta depinde pielea fietii tale.Foarte important este nu ceea ce ne arata in prim-plan vinzatoarea atunci cind dorim sa cumparam produsul cosmetic, ci ceea ce este scris in spatele lui, adica informatia despre produsul dat.


In aceste scop am scris acest articol de va ajuta sa cumparati corect produsele cosmetice da nu pe cele care ,,ne impinge''  vinzatoarea!Iata unele sfaturi:
  1. Fara alcool. Pe etichetele produselor cosmetice termenul „alcool” este folosit pentru a denumi etil alcoolul. In aceste conditii, chiar daca pe eticheta unui produs apare mentiunea fara alcool, exista posibilitatea ca aceasta sa fie regasita in compozitia produsului respectiv sub forma de cetil, stearil, cetearil sau alcool de lanolina. Aceste substante sunt cunoscute sub denumirea de alcool gras, avand acelasi efect asupra pielii ca si etil alcoolul. Pe de alta parte, alcoolul izopropilic, considerat agent astringent, este arareori folosit in produsele cosmetice.
  2. Produsul nu a fost testat pe animale. Desi aceasta fraza implica faptul ca produsele nu au fost testate pe animale, trebuie sa tineti cont de faptul ca la un moment dat un anumit ingredient a trecut prin acest proces.
  3. Produse cosmetice hipoalergenice sunt acele produse depre care firma producatoare sustine ca reduc riscul de aparitie a alergiilor.
  4. Ingredientele. In prezent producatorii de produse cosmetice, sunt obligati sa listeze toate ingredientele folosite, in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite.
  5. Factorul noncomedogenic, element care nu are ca efect secundar blocarea porilor.
  6. Data expirarii. Atentie: Depozitarea produselor cosmetice in spatii inchise si la temperaturi ridicate poate grabi expirarea produselor.
Fiti frumoase si sigure in ceea ce cumparati!!!

15 martie 2011

Ceasul...un accesoriu fashion!!!


Considerat un accesoriu perfect, într-o lume grăbită şi într-un  timp în care totul se mişcă  cu o viteză ameţitoare, Ceasul de mână  şi-a pierdut demult întrebuinţarea pentru care a fost creat,aceea de a-ţi arăta ora,  devenind o piesă care nu trebuie să lipsească din colecţia noastră  de accesorii.

Purtat  atât de tineri cât şi de oameni mai în vârstă, simplu sau cu diferite culori şi modele, Ceasul este un accesoriu util şi mereu la modă, ajutându-ne întotdeauna să nu fim în întârziere.

Un ceas de calitate, cu un design atrăgător şi în tendinţe poate constitui un accesoriu de bază al unei  ţinute.  Ca şi la restul articolelor vestimentare, secretul constă în asortare, fiind important ca acesta să se asorteze cu vestimentaţia.
Există sute de modele, de diferite forme ,dimensiuni, culori şi m ateriale. Cele mai  multe persoane  poartă ceasuri metalice, având curele destul de late, dar totuşi, suficient de înguste pentru a nu fi prea grele. Acestea pot fi uşor asortate atât la ţinute casual, cât şi la ţinute office.

Ceasurile care au curele din piele, nu se vor demoda niciodată, fiind deseori purtate la ţinute lejere,  în fiecare zi la şcoală, la servici,  sau cumpărături.

În sezonul cald, mai ales dacă sunt colorate sau au imprimate diferite desene cu fructe, animale sau norişori, ceasurile cu curele din plastic vor da o notă de originalitate ţinutei  noastre.

Pentru o ţinută elegantă, sunt indicate ceasurile metalice, cu un ecran mai  mic şi  cu curele subţiri.

Purtat ca accesoriu sau nu, ceasul este un  ’’must have’’ al ţinutei noastre,  util şi mereu la modă.
12 martie 2011

Primavara a venit cu cele mai hot trenduri...

Primavara a venit cu cele mai hot trenduri: culori indraznete, imprimeuri, materiale fluide, accente delicate si feminine, toate acestea nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei fashioniste adevarate.

Tendinte Primavara Vara 2011

Culori Pastelate

Roz, lila, bleu, galben sau nuante de verde au invadat colectiile marilor designeri si au dat o feminitate aparte tinutelor.

Piele intoarsa

Fie ca este vorba de o fusta, o camasa de cowboy, o pereche de pantaloni sau despre clasicele accesorii, acest material nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba in acest sezon.

Volane

Feminine si delicate, volanele sunt mereu elegante, fie ca sunt folosite la o fusta, bluza sau o rochita.

Imprimeuri florale

Da un aer vintage tinutei tale cu ajutorul unor piese vestimentare sau accesorii cu imprimeuri florale.Imprimeurile florale sunt o constanta a sezonului cald. Primavara aceasta, designerii au fost atrasi de florile salbatice sau exotice, precum macul, irisul, orhideea sau trandafirul.

Nu lipsesc insa nici imprimeurile mai mici, aglomerate care te trimit cu gandul la anii ’60.

Balerini

Transformati deja intr-o piesa evergreen, balerinii sunt perfecti pentru tinutele lejere si vaporoase de primavara.

Cozi impletite

In aceasta primavara opteaza pentru o coafura jucausa. Stilistii propun codite impletite, lejere sau stranse.

Buze oranj

Culorile solare, aprinse, primeaza atunci cand vine vorba de machiajul buzelor. Daca folosesti un ruj oranj, restul machiajului trebuie sa ramana natural. Nuantele oranj pentru un ruj flateaza tenul deschis si pe cel de nuanta medie.

Coc de balerina

In aceasta primavara stilisti iti propun coafuri lejere, cum ar fi cocurile simple, stranse in varful capului, ca ale balerinelor. Aranjeaza-le cu ceara sau fixativ, lasa-le lejere, cu cateva suvite libere.

Pleoape colorate

Fardurile de ochi in nuante aprinse sunt unul din cele mai importante trenduri ale sezonului. Albastru electric, galben, verde, lila si nuante de fucsia sau oranj imbraca ochii in texturi bogate.

Accesorii inflorate

Accesoriile de par au invadat toate colectiile de moda in acest sezon, iar bogatia florilor in culori diferite, a adus veselie tinutelor. Poarte bendite sau esarfe cu imprimeu floral, pe care sa le asortezi atat unei tinute de zi, cat si unei tinute de seara.

Vestul Salbatic

Cei de la Ralph Lauren, Roberto Cavalli, Anna Sui, Blumarine si Diesel sunt fascinati de Vestul Salbatic. Combinatiile de piele intoarsa cu denim, franjurile, palariile si cizmele sunt inpirate din stilul cowboy.

Opteaza pentru o rochie lunga, o geaca de piele intoarsa si accesorii cu multe franjuri.

Tinuta masculina

Tinutele masculine raman si in aceasta primavara in garderoba ta. Designerii si-au concentrat atentia asupra costumului. Pantalonii drepti sau largi au fost prezenti in colectiile Akris, Dsquared 2, Guy Laroche si Salvatore Ferragamo.

Pentru un look feminin, sofisticat, combina un costum masculin cu o bluza din material fin.

Accesoriile pot aduce o pata de culoare unei tinute sobre. Pantofii barbatesti vor definitiva o tinuta de birou.

Kimono

Inspirati de kimono, de liniile sale drepte, croiala sub forma de T si manecile lungi si largi, designerii au reinterpretat aceasta piesa vestimnetara in colectiile lor. Nu lipsesc din colectiile lor nici centurile obi sau platforme care se aseamana cu pantofii tip geta.

Dantela

In aceasta primavara, alege piese vestimentare din dantela, pentru un outfit delicat, feminin si plin de senzualitate.

Dantela este una dintre cele mai pretioase texturi, delicata, senzuala si rafinata. De la pantaloni sau bluze, la rochii baby-doll sau maxi, dantela este nelipsita din colectiile din acest sezon.

Cu ajutorul dantelei, marii designeri au reusit sa creeze tinute delicate si senzuale, pentru un anotimp caruia feminitatea si romantismul i se potrivesc cel mai bine.

Tinuta tribala

O tinuta tribala inseamna multa culoare, dar si nuante pamantii, animal print si accesorii etnice. Designerii au folosit materiale si texturi organice pe care le-au combinat cu insertii metalice si accesorii tribale. Au rezultat tinute puternice, dar in acelasi timp si feminine.

Tinuta hippie

Ca o intoarecere in anul 1969, la Woodstock, marii designeri s-au inspirat din miscarea flower-power pentru sezonul cald. Hainele hippie, pline de viata si culoare, au fost piesele principale ale colectiilor D&G, Etro, Just Cavalli sau Anna Sui.

Materialele vaporoase, rochiile maxi cu imprimeuri, florile in par, benditele sau camasile cu imprimeu floral sunt doar cateva din piesele acelor ani.

Tinuta rock

Bluzele din plasa, pantalonii, fustele si jachetele din piele si insertiile metalice,

tinte sau fermoare, au fost highlight-urile pe podiumurile de moda.

Scoase parca direct de pe scena unei concert rock, acestea aduc un aer rebel si

puternic in sezonul care a inceput.

Emilio de la Morena a folosit pielea alaturi de materiale pretioase. Jean Paul

Gaultier a optat pentru piese puternice, cu atitudine: jachete de motociclisti,

bluze din plasa, etc.

Culori indraznete

Galbenul, movul, portocaliul, verdele sau rozul au invadat toate podiumurile de

moda. Noutatea sezonului acesta

consta in combinarea unor culori neon cu altele la fel de puternice. Asorteaza o culoare primara cu una secundara.

O combinatie puternica e cea de galben cu verde.

Pene

Extravaganta nu putea lipsi in acest sezon! Chanel, Oscar de la Renta si Rue

du Mail iti propun tinute elegante si delicate de seara. Fie ca este vorba de mici

detalii sau de o piesa in intregime din pene, vei atrage atentie oricui si vei fi o

prezenta spectaculoasa la orice eveniment.


Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.