24 martie 2011

Metode de înlăturare a părului nedorit


Odată cu venirea anotimpului estival epilarea devine una dintre activitățile curente pentru cele care vor să aiba o piele de invidiat. Dacă dorești o piele perfectă trebuie să cunoști toate aspectele de îndepartare a parului de pe corp, să știi care este metoda care ți se potrivește cel mai bine. În cele ce urmează vom descrie cele mai noi metode de înlaturare a firelor de păr.



Epilare cu ceară

Epilarea cu ceară reprezintă o metodă eficientă  de îndepartare a părului nedorit de pe corp și, în plus, este durabilă - firul crește în interval de 2-3 săptămâni. Pentru a obține rezultate maxime, firul trebuie să aibă cel puțin jumătate de centimetru lungime. Poți opta fie pentru ceară caldă, fie pentru cea rece. În cazul în care ceara este caldă, ea patrunde în foliculi, iar firul este smuls din radacină.


Dezavantajul este că, daca ai pielea sensibilă, procedura poate fi dureroasă și pot aparea iritații locale. În general, poți apela fară teama la această metodă, pentru oricare parte a corpului - inclusiv pentru zonele mai delicate, cum ar fi axilele și partea inghinală
După procedură se recomandă de aplicat o crema calmantă.


Fotoepilare


Procedura este nedureroasă şi se bazează pe distrugerea ireversibilă a foliculului pilos cu ajutorul luminii. Undele de lumină de anumită lungime sunt absorbite de către melanina, care se găseşte şi în celulele foliculului. Drept urmare, celulele se încălzesc şi se distrug definitiv. Efectul pozitiv este înregistrat deja după prima procedură. Pentru a atinge scopul dorit, persoana care apelează la fotoepilare trebuie să facă şase sau opt şedinţe, în funcţie de stuctura firului de păr, pigmentul pielii, particularităţi care ţin de fiecare individ în parte.
Ședinţele se realizează la o distanţă de şase săptămâni una de alta. În acest interval de timp, clientului i se recomandă înlăturarea părului care apare între şedinţe cu lama sau cu aparate care tund părul. Este contraindicată folosirea epilării cu ceară sau alte proceduri care au la bază smulgerea, deoarece efectul terapiei este diminuat.


Epilare cu laser


Laserul reprezintă o raza concentrată de lumină ce are proprietate de a tăia și chiar de a arde. Lumina pulsată acționează asupra pigmentului existent în firul de păr și îl distruge. În plus, în timpul intervenției nu este nevoie de anestezie.
Zona respectivă este unsă cu un gel special. Fiecare emitere de rază în direcția unui fir de păr dă senzația unei pișcături sau a unei înțepături de ac. Prin repetare se crează o obișnuință care diminuiază discomfortul inițial.
Pentru a face epilare cu laser, este necasar ca firul de păr sa fie suficient de mare. Dupa o săptamână de la procedură, firele de păr incep să cadă.
Înainte cu o saptamână și cu o săptămână dupa intervenție, este interzis expunerea la soare. Este interzis de a face procedură de pielea deja bronzată.
Laserul acționează doar asupra firului de par negru.


Dar tu, ce metodă de înlăturare a părului nedorit preferi?

3 comentarii:

Anonim spunea...

ce puteti spune despre electro epilare?

Beauty Lady spunea...

despre electo epilare am sa va spun in detalii in articolul urmator!

Anonim spunea...

multumesc, astept ku nerabdare))

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.