3 martie 2011

Secretul măştilor faciale



Chiar şi cele mai bune produse de îngrijire a tenului au nevoie de puţin ajutor din când în când – iar acesta este momentul în care intervin măştile de faţă. Măştile pot face totul, începând cu purificarea tenului, hidratare, pâna la exfoliere.În cele ce urmează, am postat principalele categorii de măşti pentru faţă pe care le puţi  găsi în comerţ.


      
     Măştile purificătoare
Acest tip de mască facială conţine adesea argilă, un ingredient care ajută la extragerea impurităţilor blocate în interiorul porilor (precum comedoanele). Alte ingrediente des întalnite în compoziţia lor sunt sulful şi peroxidul de benzoil, ambele fiind substanţe antiacneice.

Cum se folosesc: aplică masca pe tenul uscat, proaspăt spălat şi las-o să se usuce – este posibil să simţi cum pielea ţi se strânge pe măsura ce masca se va usca. Dupa ce s-a uscat complet, curăţă pielea cu apă călduţă. Dacă ai puncte negre, foloseşte o bandă pentru curăţat porii chiar imediat după ce ai îndepărtat masca. Pentru că porii au fost deschişi de mască, îti va fi mai uşor să extragi cât mai multe puncte negre.Dar cu toate acestea îţi recomand să o faci cât mai rar, şi chiar dacă există o problemă atunci mai bine apelează la un cosmetolog.



     Măştile hidratante
O mască de faţă hidratantă ajută la păstrarea apei în piele. Substanţele coţinute într-o astfel de mască formează o peliculă foarte subţire care păstrează apa la suprafaţa pielii. Ingrediente precum aloe vera, acidul hialuronic şi uleiuri din diverse plante au proprietaţi hidratante.

Cum se folosesc: multe măşti hidratante se găsesc sub formă de gel sau cremă. Aplica pe pielea curată şi las-o să actioneze timp de 20 de minute. Pţti clăti cu apa calduţă sau poţi sterge cu un şerveţel demachiant (în general, astfel de măşti nu se usucă datorită elementelor hidratante conţinute).







     Măştile exfoliante
Măştile exfoliante ajută la îindepartarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii, fie prin intermediul unor substanţe precum alfa-hidroxiacid si beta-hidroxiacid sau a unor granule exfoliante. Aceste ingrediente îndepartează pielea uscată sau celulele moarte de la suprafaţă, lăsându-ţi tenul proaspăt şi luminos.

Cum se folosesc: modul de folosire a măştilor exfoliante diferă în funcţie de ingredientele conţinute. În cele mai multe cazuri, masca se aplica pe faţa curată şi se lasă să acţioneze timp de 10 – 20 de minute. Dacă masca folosită de tine este pe baza de granule exfoliante, instrucţiunile de pe ambalaj îţi vor recomanda sa masezi masca pe piele după ce ai lăsat-o în prealabil să acţioneze timp de câteva minute.




0 comentarii:

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.