5 martie 2011

Uleiuri pentru masajul facial



Desi fata poate fi masata pe uscat, se recomanda folosirea uleiurilor de masaj, deoarece hidrateaza pielea si perminte degetelor sa alunece mai bine. In functie de tipul de piele al fiecaruia, exista mai multe variante de uleiuri ce pot fi folosite la masajul facial. Uleiul de trandafir este recomandat pentru efectul si aroma sa deosebit de relaxanta. Uleiul din germeni de grau este foarte hranitor, fiind bogat in vitamina E. Uleiul de migdale, cel de caise si cel de jojoba sunt si ele indicate, pielea absorbindu-le cu usurinta.

Alegerea uleiurilor esentiale in dependenta de ten
Ten uscat si cu tendinta de imbatranire – este indicat folosirea uleiurilor din germeni de caise, avocado, nuci de macadamia si germeni de grau.
Ten normal – ulei de migdale dulci, de seminte de floarea soarelui si susan. Uleiul de masline este o alta obtiune , dar este un ulei vegetal cu o textura consistent  si de aceea poate fi amestecat cu un ulei de masaj mai subtire care sa il fluidizeze.
Ten gras – ulei de nuci, sambure de piersica sau ulei de hypericum. Acesta din urma trebuie amestecat cu un alt ulei.
Dupa masaj, in general se aplica si o masca faciala ce se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, si care este apoi indepartata cu un prosop inmuiat in apa calda.
si acum...relaxare placuta!!!

0 comentarii:

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.