16 martie 2011

Alegerea corecta a produselor cosmetice



In prezent, piata produselor cosmetice creste surprinzator, in fiecare an aparind  noi produse, branduri, iar magazinele le promoveaza si le vind cu ,,carul'' confirmind ca sunt cele mai bune....!


     Sincer, personal, de fiecare data sunt un pic derutata la alegerea produselor, toate avind ambalaje super frumoase, si daca mai vezi pe ele scris Dior sau Helena Rubinstein iti vine sa dai un car de bani pentru ele.Dar nu asta e important atunci cind alegi un produs cosmetic.Uite, in momentul asta trebuie sa fii cit mai obiectiva, caci de asta depinde pielea fietii tale.Foarte important este nu ceea ce ne arata in prim-plan vinzatoarea atunci cind dorim sa cumparam produsul cosmetic, ci ceea ce este scris in spatele lui, adica informatia despre produsul dat.


In aceste scop am scris acest articol de va ajuta sa cumparati corect produsele cosmetice da nu pe cele care ,,ne impinge''  vinzatoarea!Iata unele sfaturi:
  1. Fara alcool. Pe etichetele produselor cosmetice termenul „alcool” este folosit pentru a denumi etil alcoolul. In aceste conditii, chiar daca pe eticheta unui produs apare mentiunea fara alcool, exista posibilitatea ca aceasta sa fie regasita in compozitia produsului respectiv sub forma de cetil, stearil, cetearil sau alcool de lanolina. Aceste substante sunt cunoscute sub denumirea de alcool gras, avand acelasi efect asupra pielii ca si etil alcoolul. Pe de alta parte, alcoolul izopropilic, considerat agent astringent, este arareori folosit in produsele cosmetice.
  2. Produsul nu a fost testat pe animale. Desi aceasta fraza implica faptul ca produsele nu au fost testate pe animale, trebuie sa tineti cont de faptul ca la un moment dat un anumit ingredient a trecut prin acest proces.
  3. Produse cosmetice hipoalergenice sunt acele produse depre care firma producatoare sustine ca reduc riscul de aparitie a alergiilor.
  4. Ingredientele. In prezent producatorii de produse cosmetice, sunt obligati sa listeze toate ingredientele folosite, in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite.
  5. Factorul noncomedogenic, element care nu are ca efect secundar blocarea porilor.
  6. Data expirarii. Atentie: Depozitarea produselor cosmetice in spatii inchise si la temperaturi ridicate poate grabi expirarea produselor.
Fiti frumoase si sigure in ceea ce cumparati!!!

0 comentarii:

Etichete

Blog Archive

Articole interesante

Vizualizare

The Lady's mind blog. Un produs Blogger.